Zelí slijte a nakrájejte na menší kousky. V míse zpracujte hladké těsto ze všech přísad až po sůl. Tvarujte hnětánky, velké jako dlaň, asi 1 cm silné. Rozehřejte troubu na 200 °C. Placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Než je dáte do trouby, každou propíchejte vidličkou, aby se nenafoukly, a posypte kmínem. Pečte asi 30 minut, až zezlátnou. Hnětánky se můžou i smažit v pánvi. Chutnají s kyselým mlékem.
1
Zelí slijte a nakrájejte na menší kousky. V míse zpracujte hladké těsto ze všech přísad až po sůl. Tvarujte hnětánky, velké jako dlaň, asi 1 cm silné. Rozehřejte troubu na 200 °C. Placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Než je dáte do trouby, každou propíchejte vidličkou, aby se nenafoukly, a posypte kmínem. Pečte asi 30 minut, až zezlátnou. Hnětánky se můžou i smažit v pánvi. Chutnají s kyselým mlékem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!