1
Omyjte 250 g špenátu a nasekejte ho nadrobno, vsypte do mixéru, přidejte 50 ml oleje a rozmixujte na kaši. Do mísy rozklepněte 3 vejce, přidejte 180 g cukru a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Postupně zašlehávejte na nízké otáčky zbylých 130 ml oleje a pak přidejte špenátovou kaši. Citron omyjte a z půlky nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Přidejte ke špenátové směsi a vše opatrně promíchejte.
2
Do mísy prosejte 310 g mouky, kypřicí prášek a promíchejte. Moučnou směs po částech opatrně vmíchejte do těsta. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 170 °C 45 minut. Upečený korpus zkontrolujte pomocí testu se špejlí. Až se na špejli nebude lepit těsto, dort je dokonale upečený. Po upečení dort vytáhněte a nechte vychladnout na chladicí mřížce.
3
V míse vyšlehejte 500 g mascarpone spolu s 300 ml smetany, 100 g moučkového cukru a 1 lžičkou vanilkového extraktu na tuhý hladký krém. Z upečeného korpusu odkrojte horní 1/3. Odkrojený korpus rozdrobte do mísy. Ze spodní části korpusu vydlabejte ½ cm hlubokou vrstvu a také ji rozdrobte do mísy. Dovnitř korpusu vložte krém a stěrkou ho uhlaďte do polokoule. Krém postupně zasypte rozdrobeným korpusem a zakryjte všechen krém.
4
Mechový dort ozdobte 50 g malin, 50 g borůvek a lístky máty. Zelený mechový dort nechte 1 hodinu odležet v lednici a pak s chutí podávejte celé rodině!
1
Omyjte 250 g špenátu a nasekejte ho nadrobno, vsypte do mixéru, přidejte 50 ml oleje a rozmixujte na kaši. Do mísy rozklepněte 3 vejce, přidejte 180 g cukru a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Postupně zašlehávejte na nízké otáčky zbylých 130 ml oleje a pak přidejte špenátovou kaši. Citron omyjte a z půlky nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Přidejte ke špenátové směsi a vše opatrně promíchejte.
2
Do mísy prosejte 310 g mouky, kypřicí prášek a promíchejte. Moučnou směs po částech opatrně vmíchejte do těsta. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 170 °C 45 minut. Upečený korpus zkontrolujte pomocí testu se špejlí. Až se na špejli nebude lepit těsto, dort je dokonale upečený. Po upečení dort vytáhněte a nechte vychladnout na chladicí mřížce.
3
V míse vyšlehejte 500 g mascarpone spolu s 300 ml smetany, 100 g moučkového cukru a 1 lžičkou vanilkového extraktu na tuhý hladký krém. Z upečeného korpusu odkrojte horní 1/3. Odkrojený korpus rozdrobte do mísy. Ze spodní části korpusu vydlabejte ½ cm hlubokou vrstvu a také ji rozdrobte do mísy. Dovnitř korpusu vložte krém a stěrkou ho uhlaďte do polokoule. Krém postupně zasypte rozdrobeným korpusem a zakryjte všechen krém.
4
Mechový dort ozdobte 50 g malin, 50 g borůvek a lístky máty. Zelený mechový dort nechte 1 hodinu odležet v lednici a pak s chutí podávejte celé rodině!