1
Půl kila dobře omytých brambor i se slupkou vařte 15–20 minut v osolené vodě, dokud nebudou měkké. Mezitím uvařte 4 vejce nahniličko a oloupejte je.
2
Kilo a půl chřestu omyjte, pokud je třeba, tak odstraňte dřevnaté konce a oloupejte ho. Máte-li mladý zelený chřest, můžete ho použít celý. Chřest vložte do většího hrnce s osolenou vodou, aby byl celý ponořený. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ve vroucí vodě 3 minuty.
3
Nasekejte jemně pažitku. Máslo rozpusťte s 6 lžícemi vývaru z chřestu na pánvi. Přidejte pažitku a dochuťte pepřem a solí.
4
Nakonec rozdělte hotový chřest a brambůrky na talíře, na ně položte plátky šunky a rozkrojené vejce a vše přelijte pažitkovým máslem. Recept plný jarní chuti je tak rychlý a jednoduchý, že ho zvládne připravit skutečně každý.
1
Půl kila dobře omytých brambor i se slupkou vařte 15–20 minut v osolené vodě, dokud nebudou měkké. Mezitím uvařte 4 vejce nahniličko a oloupejte je.
2
Kilo a půl chřestu omyjte, pokud je třeba, tak odstraňte dřevnaté konce a oloupejte ho. Máte-li mladý zelený chřest, můžete ho použít celý. Chřest vložte do většího hrnce s osolenou vodou, aby byl celý ponořený. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ve vroucí vodě 3 minuty.
3
Nasekejte jemně pažitku. Máslo rozpusťte s 6 lžícemi vývaru z chřestu na pánvi. Přidejte pažitku a dochuťte pepřem a solí.
4
Nakonec rozdělte hotový chřest a brambůrky na talíře, na ně položte plátky šunky a rozkrojené vejce a vše přelijte pažitkovým máslem. Recept plný jarní chuti je tak rychlý a jednoduchý, že ho zvládne připravit skutečně každý.