1
Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, petržel a cibuli očistěte a nakrájejte na hrubší kousky. Smíchejte s kořením a olivovým olejem. Rozložte na plech a dejte na půl hodiny péct. Mezitím se pusťte do přípravy knedlíčků.
2
Mouku smíchejte s pečicím práškem a bylinkami. Přidejte mléko, smetanu, vajíčko a důkladně propracujte. Osolte a opepřete. Rozdělte těsto na osm větších kulatých knedlíčků a nechte chvilku odpočinout.
3
Upečenou zeleninu přesuňte do mixéru, přidejte třetinu vývaru a rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, přilijte zbytek vývaru a smetanu a přiveďte k varu. Vložte knedlíčky a vařte šest až osm minut.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, petržel a cibuli očistěte a nakrájejte na hrubší kousky. Smíchejte s kořením a olivovým olejem. Rozložte na plech a dejte na půl hodiny péct. Mezitím se pusťte do přípravy knedlíčků.
2
Mouku smíchejte s pečicím práškem a bylinkami. Přidejte mléko, smetanu, vajíčko a důkladně propracujte. Osolte a opepřete. Rozdělte těsto na osm větších kulatých knedlíčků a nechte chvilku odpočinout.
3
Upečenou zeleninu přesuňte do mixéru, přidejte třetinu vývaru a rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, přilijte zbytek vývaru a smetanu a přiveďte k varu. Vložte knedlíčky a vařte šest až osm minut.