1
Nejprve připravte barevné náplně. Očistěte a nahrubo nakrájejte 1 cibuli, 3 stroužky česneku a batáty nakrájejte na kostičky. Zeleninu rozprostřete na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a zasypte šalvějí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
2
Na druhý plech vymazaný olejem rozprostřete 1 očištěnou, nahrubo nakrájenou červenou cibuli a kostičky oloupané středně velké řepy. Osolte, opepřete, vložte do trouby k batátům a pečte 20 minut.
3
Na pánvi na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli 3 minuty dosklovata. Přidejte zbylý rozmělněný česnek, nechte 1 minutu rozvonět a vsypte špenát. Osolte a po 2 minutách směs odstavte. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte sýry cottage a žervé a promíchejte. Dle chuti dosolte.
4
Bešamel připravte v kastrůlku, ve kterém opražte na másle mouku do světlé jíšky, asi 2 minuty. Za stálého míchání podlijte mlékem, osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a na mírném ohni vařte do zhoustnutí 5 minut.
5
V kuchyňském robotu zvlášť rozmixujte upečené batáty a řepu dohladka.
6
Dno hlubší zapékací mísy o velikosti 28 × 15 cm pomažte rajčatovým pyré. Vyskládejte na něj vedle sebe plátky lasagní a namažte 2 cm vysokou batátovou vrstvou. Potřete bešamelem a opět obložte lasagnemi. Naneste sýrovou vrstvu, lasagne a vrstvu z řepy. Zakončete poslední vrstvou lasagní, přelijte zbylým bešamelem a zasypte strouhanou mozzarellou a parmazánem. Pečte 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
7
Podávejte posypané čerstvou bazalkou.
1
Nejprve připravte barevné náplně. Očistěte a nahrubo nakrájejte 1 cibuli, 3 stroužky česneku a batáty nakrájejte na kostičky. Zeleninu rozprostřete na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a zasypte šalvějí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
2
Na druhý plech vymazaný olejem rozprostřete 1 očištěnou, nahrubo nakrájenou červenou cibuli a kostičky oloupané středně velké řepy. Osolte, opepřete, vložte do trouby k batátům a pečte 20 minut.
3
Na pánvi na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli 3 minuty dosklovata. Přidejte zbylý rozmělněný česnek, nechte 1 minutu rozvonět a vsypte špenát. Osolte a po 2 minutách směs odstavte. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte sýry cottage a žervé a promíchejte. Dle chuti dosolte.
4
Bešamel připravte v kastrůlku, ve kterém opražte na másle mouku do světlé jíšky, asi 2 minuty. Za stálého míchání podlijte mlékem, osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a na mírném ohni vařte do zhoustnutí 5 minut.
5
V kuchyňském robotu zvlášť rozmixujte upečené batáty a řepu dohladka.
6
Dno hlubší zapékací mísy o velikosti 28 × 15 cm pomažte rajčatovým pyré. Vyskládejte na něj vedle sebe plátky lasagní a namažte 2 cm vysokou batátovou vrstvou. Potřete bešamelem a opět obložte lasagnemi. Naneste sýrovou vrstvu, lasagne a vrstvu z řepy. Zakončete poslední vrstvou lasagní, přelijte zbylým bešamelem a zasypte strouhanou mozzarellou a parmazánem. Pečte 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
7
Podávejte posypané čerstvou bazalkou.