Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZeleninové lasagne v barvách duhy
Albert logoAlbert logo
  • Zeleninové lasagne v barvách duhy

Zeleninové lasagne v barvách duhy

Zeleninové lasagne v barvách duhy
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 10 g
  • Olej olivový BIO 70 ml
  • Batáty 3 ks
  • Česnek BIO 6 strouž.
  • Cibule BIO 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Šalvěj sušená 1 plž
  • Červená řepa BIO 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Cottage sýr bez laktózy 450 g
  • Baby špenát 100 g
  • Žervé BIO 160 g
  • Mouka hladká BIO 50 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Mléko plnotučné BIO 600 ml
  • Rajský protlak BIO 680 g
  • Těstoviny lasagne 250 g
  • Mozzarella 300 g
  • Parmazán 100 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 10 g
  • Olej olivový BIO 70 ml
  • Batáty 3 ks
  • Česnek BIO 6 strouž.
  • Cibule BIO 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Šalvěj sušená 1 plž
  • Červená řepa BIO 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Cottage sýr bez laktózy 450 g
  • Baby špenát 100 g
  • Žervé BIO 160 g
  • Mouka hladká BIO 50 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž

Příprava

1
Nejprve připravte barevné náplně. Očistěte a nahrubo nakrájejte 1 cibuli, 3 stroužky česneku a batáty nakrájejte na kostičky. Zeleninu rozprostřete na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a zasypte šalvějí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
2
Na druhý plech vymazaný olejem rozprostřete 1 očištěnou, nahrubo nakrájenou červenou cibuli a kostičky oloupané středně velké řepy. Osolte, opepřete, vložte do trouby k batátům a pečte 20 minut.
3
Na pánvi na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli 3 minuty dosklovata. Přidejte zbylý rozmělněný česnek, nechte 1 minutu rozvonět a vsypte špenát. Osolte a po 2 minutách směs odstavte. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte sýry cottage a žervé a promíchejte. Dle chuti dosolte.
4
Bešamel připravte v kastrůlku, ve kterém opražte na másle mouku do světlé jíšky, asi 2 minuty. Za stálého míchání podlijte mlékem, osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a na mírném ohni vařte do zhoustnutí 5 minut.
5
V kuchyňském robotu zvlášť rozmixujte upečené batáty a řepu dohladka.
6
Dno hlubší zapékací mísy o velikosti 28 × 15 cm pomažte rajčatovým pyré. Vyskládejte na něj vedle sebe plátky lasagní a namažte 2 cm vysokou batátovou vrstvou. Potřete bešamelem a opět obložte lasagnemi. Naneste sýrovou vrstvu, lasagne a vrstvu z řepy. Zakončete poslední vrstvou lasagní, přelijte zbylým bešamelem a zasypte strouhanou mozzarellou a parmazánem. Pečte 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
7
Podávejte posypané čerstvou bazalkou.
1
Nejprve připravte barevné náplně. Očistěte a nahrubo nakrájejte 1 cibuli, 3 stroužky česneku a batáty nakrájejte na kostičky. Zeleninu rozprostřete na plech vymazaný olejem, osolte, opepřete a zasypte šalvějí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
2
Na druhý plech vymazaný olejem rozprostřete 1 očištěnou, nahrubo nakrájenou červenou cibuli a kostičky oloupané středně velké řepy. Osolte, opepřete, vložte do trouby k batátům a pečte 20 minut.
3
Na pánvi na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli 3 minuty dosklovata. Přidejte zbylý rozmělněný česnek, nechte 1 minutu rozvonět a vsypte špenát. Osolte a po 2 minutách směs odstavte. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte sýry cottage a žervé a promíchejte. Dle chuti dosolte.
4
Bešamel připravte v kastrůlku, ve kterém opražte na másle mouku do světlé jíšky, asi 2 minuty. Za stálého míchání podlijte mlékem, osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a na mírném ohni vařte do zhoustnutí 5 minut.
5
V kuchyňském robotu zvlášť rozmixujte upečené batáty a řepu dohladka.
6
Dno hlubší zapékací mísy o velikosti 28 × 15 cm pomažte rajčatovým pyré. Vyskládejte na něj vedle sebe plátky lasagní a namažte 2 cm vysokou batátovou vrstvou. Potřete bešamelem a opět obložte lasagnemi. Naneste sýrovou vrstvu, lasagne a vrstvu z řepy. Zakončete poslední vrstvou lasagní, přelijte zbylým bešamelem a zasypte strouhanou mozzarellou a parmazánem. Pečte 30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
7
Podávejte posypané čerstvou bazalkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.