1
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Ztlumte plamen, přisypte nasekaný česnek a koření – chilli pastu, skořici, římský kmín a papriku. Promíchejte na pastu a nechte krátce rozvonět.
2
Přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, papriku, řapíkatý celer a kukuřici. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozmíchalo. Podlijte vývarem a přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak a fazole bez nálevu. Dobře promíchejte a nechte 25 minut vařit při mírné teplotě. Poté odeberte zhruba čtvrtinu obsahu do misky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vraťte zpátky do hrnce pro zahuštění.
3
Hotové chilli dochuťte limetovou šťávou, osolte a opepřete, pokud je to potřeba. Nakonec přidejte nasekané koriandrové lístky a podávejte s plátky avokáda, tortillovými chipsy nebo tortillou.
1
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Ztlumte plamen, přisypte nasekaný česnek a koření – chilli pastu, skořici, římský kmín a papriku. Promíchejte na pastu a nechte krátce rozvonět.
2
Přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, papriku, řapíkatý celer a kukuřici. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozmíchalo. Podlijte vývarem a přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak a fazole bez nálevu. Dobře promíchejte a nechte 25 minut vařit při mírné teplotě. Poté odeberte zhruba čtvrtinu obsahu do misky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vraťte zpátky do hrnce pro zahuštění.
3
Hotové chilli dochuťte limetovou šťávou, osolte a opepřete, pokud je to potřeba. Nakonec přidejte nasekané koriandrové lístky a podávejte s plátky avokáda, tortillovými chipsy nebo tortillou.