Polévka je grunt a u poctivého vývaru toto úsloví platí dvojnásob. Správný masový vývar se vždy připravuje z masa a kostí, samotné maso mu nedá dostatečnou intenzitu chuti. Proto jsou skelety na kuřecí vývar nejvhodnější.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Recepty na každý den
Polévka
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 20 g
Slanina 50 g
Česnek 1 strouž.
Fazolky zelené mražené 60 g
Mrkev 2 ks
Vývar kuřecí BIO 1,5 l
Citronová šťáva 2 plž
Kukuřice sterilovaná 5 plž
Zakysaná smetana 190 ml
Mouka hladká 1 plž
Petrželka čerstvá
Sůl
Pepř
Máslo 20 g
Slanina 50 g
Česnek 1 strouž.
Fazolky zelené mražené 60 g
Mrkev 2 ks
Vývar kuřecí BIO 1,5 l
Citronová šťáva 2 plž
Kukuřice sterilovaná 5 plž
Zakysaná smetana 190 ml
Mouka hladká 1 plž
Petrželka čerstvá
Sůl
Pepř
Příprava
1
Na másle zpěňte slaninu s česnekem a orestujte. Přidejte karotku nakrájenou na kolečka a fazolky. Opékejte dalších pár minut a podlijte vývarem.
2
Vařte 15 minut, poté vmíchejte mouku rozmíchanou ve studené vodě, prošlehejte metličkou a přidejte kukuřici. Nechte ještě pět minut provařit a ke konci odeberte do misky část tekutiny, ve které rozmíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou.
3
Poté vlijte zpátky do polévky, dosolte a opepřete.
4
Posypte petrželkou.
1
Na másle zpěňte slaninu s česnekem a orestujte. Přidejte karotku nakrájenou na kolečka a fazolky. Opékejte dalších pár minut a podlijte vývarem.
2
Vařte 15 minut, poté vmíchejte mouku rozmíchanou ve studené vodě, prošlehejte metličkou a přidejte kukuřici. Nechte ještě pět minut provařit a ke konci odeberte do misky část tekutiny, ve které rozmíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou.
3
Poté vlijte zpátky do polévky, dosolte a opepřete.
4
Posypte petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!