1
Všechny 3 brambory, 2 mrkve a ¼ celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a všechnu zeleninu krátce opečte, dokud se nerozvoní. Pak zalijte litrem vody s 2 rozpuštěnými kostkami bujónu, přidejte nové koření a bobkový list a vše vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
2
Mezitím si připravte bylinkový jarní svítek. Dobře rozmíchejte 150 g hladké mouky s 500 ml polotučného mléka a přidejte 2 vejce a 7 g prášku do pečiva. Pak nakrájejte jarní bylinky, použít můžete petrželku, pažitku, zelené části jarní cibulky nebo i nať z mrkve. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
3
Pak nalijte těsto na rozpálenou pánev a po jednom smažte svítky na olivovém oleji. Až vychladnou, nakrájejte je na tenké nudle a servírujte k polévce.
4
Polévku mezitím dovařte a před koncem přidejte 200 g hrášku a omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Polévka plná jara vás nabije energií.
1
Všechny 3 brambory, 2 mrkve a ¼ celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a všechnu zeleninu krátce opečte, dokud se nerozvoní. Pak zalijte litrem vody s 2 rozpuštěnými kostkami bujónu, přidejte nové koření a bobkový list a vše vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
2
Mezitím si připravte bylinkový jarní svítek. Dobře rozmíchejte 150 g hladké mouky s 500 ml polotučného mléka a přidejte 2 vejce a 7 g prášku do pečiva. Pak nakrájejte jarní bylinky, použít můžete petrželku, pažitku, zelené části jarní cibulky nebo i nať z mrkve. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
3
Pak nalijte těsto na rozpálenou pánev a po jednom smažte svítky na olivovém oleji. Až vychladnou, nakrájejte je na tenké nudle a servírujte k polévce.
4
Polévku mezitím dovařte a před koncem přidejte 200 g hrášku a omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Polévka plná jara vás nabije energií.