1
Květák očistěte a zbavte listů i košťálu. Omytý dejte vařit do osolené vody. Aby si květák zachovat své cenné látky, vařte ho maximálně 5–7 minut za předpokladu, že je rozebrán na jednotlivé růžičky. Případně je ideální vařit ho jen na horké páře, kde bude hotový za 5–10 minut.
2
Nechte děti oškrábat mrkev a okurku a ti starší je mohou i nakrájet na klínky nebo kolečka.
3
Omyjte společně rajčátka i řapíkatý celer, který zbavte lístků, a děti je opět mohou nakrájet nebo nalámat na tyčinky.
4
V misce nebo hrníčku smíchejte tvaroh s hořčicí, petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami a dochuťte troškou soli či pepře. Děti si pak mohou čerstvou zeleninu namáčet do připraveného dipu.
1
Květák očistěte a zbavte listů i košťálu. Omytý dejte vařit do osolené vody. Aby si květák zachovat své cenné látky, vařte ho maximálně 5–7 minut za předpokladu, že je rozebrán na jednotlivé růžičky. Případně je ideální vařit ho jen na horké páře, kde bude hotový za 5–10 minut.
2
Nechte děti oškrábat mrkev a okurku a ti starší je mohou i nakrájet na klínky nebo kolečka.
3
Omyjte společně rajčátka i řapíkatý celer, který zbavte lístků, a děti je opět mohou nakrájet nebo nalámat na tyčinky.
4
V misce nebo hrníčku smíchejte tvaroh s hořčicí, petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami a dochuťte troškou soli či pepře. Děti si pak mohou čerstvou zeleninu namáčet do připraveného dipu.