1
Vymačkejte do misky šťávu z 1 citronu. Přidejte 90 g tvarohu, půl hrsti nasekaného kopru a promíchejte. V misce přelijte vroucí vodou 100 g omytého špenátu. Sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu.
2
Do mísy vlijte 250 ml kokosového mléka, přidejte vejce, 15 ml oleje a připravený špenát. Ponorným mixérem vše rozmixujte na hladké těstíčko. V druhé misce smíchejte 175 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku a lžičku soli. Moučnou směs postupně metličkou zapracujte do těsta.
3
V pánvi rozpalte zbylých 15 ml oleje. Na pánev postupně naběračkou vlijte 3 lívance o průměru 8 cm. Nechte je 2 minuty zatáhnout a ihned opečte z druhé strany. Takto opakujte postup, až spotřebujete celé těsto.
4
Špenátové lívance dejte na talíře a střídavě je prolijte ochuceným tvarohem. Navrch poklaďte natrhané plátky uzeného lososa. Servírujte ozdobené snítkami mikrobylinek a přidejte klínek citronu. Vychutnat si je můžete i zastudena.
1
Vymačkejte do misky šťávu z 1 citronu. Přidejte 90 g tvarohu, půl hrsti nasekaného kopru a promíchejte. V misce přelijte vroucí vodou 100 g omytého špenátu. Sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu.
2
Do mísy vlijte 250 ml kokosového mléka, přidejte vejce, 15 ml oleje a připravený špenát. Ponorným mixérem vše rozmixujte na hladké těstíčko. V druhé misce smíchejte 175 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku a lžičku soli. Moučnou směs postupně metličkou zapracujte do těsta.
3
V pánvi rozpalte zbylých 15 ml oleje. Na pánev postupně naběračkou vlijte 3 lívance o průměru 8 cm. Nechte je 2 minuty zatáhnout a ihned opečte z druhé strany. Takto opakujte postup, až spotřebujete celé těsto.
4
Špenátové lívance dejte na talíře a střídavě je prolijte ochuceným tvarohem. Navrch poklaďte natrhané plátky uzeného lososa. Servírujte ozdobené snítkami mikrobylinek a přidejte klínek citronu. Vychutnat si je můžete i zastudena.