1
Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
2
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
3
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
4
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.
1
Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
2
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
3
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
4
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.