1
Připravte bešamel. Rozpusťte v kastrůlku máslo, vsypte mouku a restujte do světlé jíšky 2 minuty. Postupně za stálého míchání vlijte mléko. Ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vsypte 75 g nastrouhaného čedaru a míchejte do rozpuštění sýra. Dejte stranou.
2
Bramborovou kaši připravte dle návodu na obalu.
3
Do zapékací mísy vložte nasolené a citronovou šťávou zakapané filety lososa, přelijte bešamelem a pokryjte připravenou kaší. Navrchu kaše můžete tahem lžíce vytvarovat vlnky.
4
Posypte zbylým sýrem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.
1
Připravte bešamel. Rozpusťte v kastrůlku máslo, vsypte mouku a restujte do světlé jíšky 2 minuty. Postupně za stálého míchání vlijte mléko. Ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vsypte 75 g nastrouhaného čedaru a míchejte do rozpuštění sýra. Dejte stranou.
2
Bramborovou kaši připravte dle návodu na obalu.
3
Do zapékací mísy vložte nasolené a citronovou šťávou zakapané filety lososa, přelijte bešamelem a pokryjte připravenou kaší. Navrchu kaše můžete tahem lžíce vytvarovat vlnky.
4
Posypte zbylým sýrem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut.