Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečený lilek s parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Zapečený lilek s parmazánem

Zapečený lilek s parmazánem

Kdo by nechtěl ohromit návštěvu stylovým, lahodným a nádherným jídlem? Jedním z takových receptů jsou zapečené lilkové „věžičky“ se sýrem a tomatovou omáčkou, melanzane alla parmigiana.
Zapečený lilek s parmazánem
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Lilek 5 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej olivový 7 plž
  • Sýr uzený plátkový 250 g
  • Parmazán 200 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Cibule červená 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Rajský protlak 750 ml
  • Oregano sušené 2 člž
  • Bazalka sušená 2 člž
  • Lilek 5 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej olivový 7 plž
  • Sýr uzený plátkový 250 g
  • Parmazán 200 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Cibule červená 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Rajský protlak 750 ml
  • Oregano sušené 2 člž
  • Bazalka sušená 2 člž

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Lilky nakrájejte asi na jeden centimetr vysoká kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Dejte na osm minut do trouby.
2
Mezitím na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zalijte pyré, přidejte bylinky a nechte 10 minut probublávat.
3
Zapékací mísu vymažte olejem, kolečka lilku pomažte omáčkou, posypte nastrouhaným parmazánem, navrch položte plátek uzeného sýra, lístky bazalky a přiklopte dalším kolečkem lilku. Postup ještě dvakrát zopakujte a na poslední vrstvu použijte pouze omáčku a sýry. Přiklopte alobalem a pečte 20 minut. Ke konci pečení alobal odstraňte a nechte sýr zezlátnout.
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Lilky nakrájejte asi na jeden centimetr vysoká kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Dejte na osm minut do trouby.
2
Mezitím na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zalijte pyré, přidejte bylinky a nechte 10 minut probublávat.
3
Zapékací mísu vymažte olejem, kolečka lilku pomažte omáčkou, posypte nastrouhaným parmazánem, navrch položte plátek uzeného sýra, lístky bazalky a přiklopte dalším kolečkem lilku. Postup ještě dvakrát zopakujte a na poslední vrstvu použijte pouze omáčku a sýry. Přiklopte alobalem a pečte 20 minut. Ke konci pečení alobal odstraňte a nechte sýr zezlátnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.