1
Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou. Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř. V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
2
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.