1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty.
3
Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
4
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě.
5
Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete.
6
Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, trvá to asi 5 minut. Pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty.
3
Zapněte plotýnku na maximum a vlijte rajčata. Přidejte většinu bazalky (pár lístků nechte na ozdobu), stáhněte oheň a vařte 20 minut.
4
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je těsně před tím, než budou uvařené, dojdou v troubě.
5
Slijte tekutinu z tuňáka a vmíchejte ho do rajčatové omáčky, osolte ho špetkou soli a zlehka opepřete.
6
Pak vmíchejte scezené těstoviny a vše přesuňte do zapékací mísy. Posypte sýrem, ozdobte lístky bazalky a zapékejte 15–20 minut. Před podáváním nechte 5 minut stát. Podávejte s okurkovou limonádou a salátem ze zelených lístků.