1
Na pánvi na 3 lžících oleje orestujte 500 g mletého masa za občasného míchání, dokud maso nebude opečené. Přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, 2 stroužky oloupaného a rozmělněného česneku a promíchejte. Omyjte papriky, 2 z nich rozpulte, odstraňte semínka z dužiny, nakrájejte nadrobno a přidejte do masové směsi. Restujte na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne.
2
Poté přidejte lžičku kmínu, lžičku sladké papriky, 2 lžičky sušeného chilli, sůl a pepř. Promíchejte a podlijte litrem hovězího vývaru, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 20–30 minut, dokud maso nezměkne a vývar se zčásti nezredukuje.
3
Nakonec přidejte 250 g scezených červených fazolí a 285 g scezené kukuřice a vařte dalších 10–15 minut. Mezitím připravte 4 papriky, pomocí nože jim opatrně odřízněte vrchní část se stopkou, dejte stranou, vydlabejte lžící semínka a propláchněte vodou. Nechte odkapat a malým nožem vyřízněte strašidelný obličej.
4
Připravené papriky naplňte směsí chilli con carne, navrch dejte čepičku se stopkou a dejte zapéct do trouby na 170 °C po dobu 15–20 minut. Hotové papriky můžete podávat samotné nebo třeba v kombinaci s rýží či kuskusem. Přejeme strašidelně dobrou chuť!
1
Na pánvi na 3 lžících oleje orestujte 500 g mletého masa za občasného míchání, dokud maso nebude opečené. Přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, 2 stroužky oloupaného a rozmělněného česneku a promíchejte. Omyjte papriky, 2 z nich rozpulte, odstraňte semínka z dužiny, nakrájejte nadrobno a přidejte do masové směsi. Restujte na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne.
2
Poté přidejte lžičku kmínu, lžičku sladké papriky, 2 lžičky sušeného chilli, sůl a pepř. Promíchejte a podlijte litrem hovězího vývaru, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 20–30 minut, dokud maso nezměkne a vývar se zčásti nezredukuje.
3
Nakonec přidejte 250 g scezených červených fazolí a 285 g scezené kukuřice a vařte dalších 10–15 minut. Mezitím připravte 4 papriky, pomocí nože jim opatrně odřízněte vrchní část se stopkou, dejte stranou, vydlabejte lžící semínka a propláchněte vodou. Nechte odkapat a malým nožem vyřízněte strašidelný obličej.
4
Připravené papriky naplňte směsí chilli con carne, navrch dejte čepičku se stopkou a dejte zapéct do trouby na 170 °C po dobu 15–20 minut. Hotové papriky můžete podávat samotné nebo třeba v kombinaci s rýží či kuskusem. Přejeme strašidelně dobrou chuť!