Hledáte nejlepší recept na zapečené brambory? Právě ste jej našli, vyzkoušejte tento náš osvědčený recept.
Snadné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo
Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Salám šunkový 150 g
Smetana na vaření 1 ks
Vejce 3 ks
Hořčice plnotučná 1 plž
Eidam bloček 150 g
Hořčice dijonská 1 plž
Sůl
Kyselé okurky
Pepř
Máslo
Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Salám šunkový 150 g
Smetana na vaření 1 ks
Vejce 3 ks
Hořčice plnotučná 1 plž
Eidam bloček 150 g
Hořčice dijonská 1 plž
Sůl
Kyselé okurky
Pepř
Příprava
1
Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
2
Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
3
V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
4
Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
5
Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
6
Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.
1
Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
2
Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
3
V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
4
Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
5
Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
6
Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tipy na bramborové recepty
Pokud hledáte inspiraci na další varianty zapečených brambor, máme pro vás několik ověřených receptů. Vyzkoušejte francouzské brambory, které jsou klasickým pokrmem plným chutí. Pro milovníky sýrových pokrmů je tu brambory zapečené s cibulí a čedarem, které kombinují jemnost sýra s křupavostí cibule. Pokud preferujete bylinky, zkuste brambory zapečené se sýrem a s tymiánem. A pro ty, kteří hledají něco speciálního, jsou tu plněné pečené brambory, které vás překvapí svou bohatou chutí a plností. Tyto recepty vám ukážou, jak mohou být brambory chutné a rozmanité.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!