Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečené brambory
Albert logoAlbert logo
  • Zapečené brambory

Zapečené brambory

Zapečené brambory
Snadné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo
  • Brambory 1 kg
  • Cibule 1 ks
  • Salám šunkový 150 g
  • Smetana na vaření 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Eidam bloček 150 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Sůl
  • Kyselé okurky
  • Pepř
  • Máslo
  • Brambory 1 kg
  • Cibule 1 ks
  • Salám šunkový 150 g
  • Smetana na vaření 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Eidam bloček 150 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Sůl
  • Kyselé okurky
  • Pepř

Příprava

1
Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
2
Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
3
V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
4
Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
5
Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
6
Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.
1
Brambory uvařte ve slupce do měkka. Oloupané je nakrájejte na asi 1 centimetr široké plátky a vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pravé francouzské brambory se připravují z nevařených brambor, můžete si tedy usnadnit práci a brambory nakrájet také syrové. Ty se však pečou o několik minut déle.
2
Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k bramborám. Vajíčka uvařená natvrdo nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm a přidejte také do pekáčku. Promíchejte vše tak, aby byly všechny ingredience v pekáčku rovnoměrně rozložené. Typické francouzské brambory se připravují bez masa, můžete však přidat také na kostičky nakrájenou šunku nebo salám.
3
V misce rozšlehejte zbylé vejce se smetanou, nastrouhaným sýrem a hořčicí. Osolte a opepřete podle chuti a výslednou směsí zalijte brambory s ostatními přísadami v pekáčku.
4
Pečte v troubě při zhruba 200 °C dozlatova.
5
Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
6
Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.