1
Uvařte do poloměkka 800 g těstovin v osolené vodě a sceďte je. Oloupejte 2 cibule, 2 stroužky česneku a nakrájejte je najemno. Omyjte 100 g rajčat, nechte je okapat a každé rozkrojte napůl.
2
Na středním plameni si v kastrůlku rozpalte 2 lžíce oleje, 10 g másla, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a nechte chvíli provonět. Poté přidejte hovězí maso, najemno nasekané 2 hrsti omytého tymiánu, osolte, opepřete a zalijte 340 g rajčatové passaty. Duste na mírném plameni 20 minut.
3
Hotovou masovou směs promíchejte s připravenými těstovinami, vložte do zapékací mísy a pečte na 170 °C po dobu 25 minut. Vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci. Mísu vložte zpátky do trouby a pečte dalších 10 minut dozlatova.
4
Servírujte posypané lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť!
1
Uvařte do poloměkka 800 g těstovin v osolené vodě a sceďte je. Oloupejte 2 cibule, 2 stroužky česneku a nakrájejte je najemno. Omyjte 100 g rajčat, nechte je okapat a každé rozkrojte napůl.
2
Na středním plameni si v kastrůlku rozpalte 2 lžíce oleje, 10 g másla, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a nechte chvíli provonět. Poté přidejte hovězí maso, najemno nasekané 2 hrsti omytého tymiánu, osolte, opepřete a zalijte 340 g rajčatové passaty. Duste na mírném plameni 20 minut.
3
Hotovou masovou směs promíchejte s připravenými těstovinami, vložte do zapékací mísy a pečte na 170 °C po dobu 25 minut. Vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci. Mísu vložte zpátky do trouby a pečte dalších 10 minut dozlatova.
4
Servírujte posypané lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť!