1
Ve střední misce smíchejte 2 lžíce třtinového cukru s vymačkanou šťávou z jednoho pomeranče, přidejte ¼ lžičky mořské soli a 2 rozšlehaná vajíčka. Vše dobře promíchejte.
2
Pak do mísy přidejte 90 g zakysané smetany, šálek mléka a lžičku vanilkového extraktu. Starší briošku nakrájejte na kostky a rovnoměrně nasypte do máslem vymazané zapékací mísy. Pak vše zalijte připravenou směsí, tak aby se rovnoměrně nasákla do briošky.
3
Nakonec zasypte malinami a pár čerstvých si nechte na konec na ozdobu. Posypte vše zbývající lžící cukru. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut, dokud povrch nezezlátne.
4
Pokud by se brioška připalovala, přikryjte ji alobalem. Po vyjmutí z trouby nechte chvilku odpočinout. Skvěle bude chutnat třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo domácí šlehačkou.
1
Ve střední misce smíchejte 2 lžíce třtinového cukru s vymačkanou šťávou z jednoho pomeranče, přidejte ¼ lžičky mořské soli a 2 rozšlehaná vajíčka. Vše dobře promíchejte.
2
Pak do mísy přidejte 90 g zakysané smetany, šálek mléka a lžičku vanilkového extraktu. Starší briošku nakrájejte na kostky a rovnoměrně nasypte do máslem vymazané zapékací mísy. Pak vše zalijte připravenou směsí, tak aby se rovnoměrně nasákla do briošky.
3
Nakonec zasypte malinami a pár čerstvých si nechte na konec na ozdobu. Posypte vše zbývající lžící cukru. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut, dokud povrch nezezlátne.
4
Pokud by se brioška připalovala, přikryjte ji alobalem. Po vyjmutí z trouby nechte chvilku odpočinout. Skvěle bude chutnat třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo domácí šlehačkou.