ReceptyZapečená kuřecí prsa na středomořský způsob
Zapečená kuřecí prsa na středomořský způsob
Středomořská kuchyně je nejenom lehoučká, ale také pestrá ve vůních, chutích a barvách na servírovaném talíři. Nalaďte se na plážovou pohodu s receptem na zapékaná kuřecí prsa se zeleninou, olivami podávané s čerstvou bagetou.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Kuřecí prsní řízky 4 ks
Sůl
Pepř
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Paprika červená 1 ks
Olej olivový 4 plž
Paprika žlutá 1 ks
Bílé víno 150 ml
Česnek 4 strouž.
Rajský protlak 280 g
Rozmarýn čerstvý 3 snít.
Med 1 plž
Bazalka sušená 1 člž
Oregano sušené 1 člž
Rajče 400 g
Olivy černé 100 g
Petržel 1 hrs.
Bageta 4 ks
Kuřecí prsní řízky 4 ks
Sůl
Pepř
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Paprika červená 1 ks
Olej olivový 4 plž
Paprika žlutá 1 ks
Bílé víno 150 ml
Česnek 4 strouž.
Rajský protlak 280 g
Rozmarýn čerstvý 3 snít.
Med 1 plž
Bazalka sušená 1 člž
Oregano sušené 1 člž
Příprava
1
Kuřecí prsa omyjte a podélně rozkrojte, aby z každého vznikly dva plátky. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a prsa z obou stran zprudka opečte. Pak je vyndejte na talíř.
2
Očištěnou cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev a papriky na plátky. Česnek oloupejte a prolisujte. Připravenou zeleninu orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Pak přidejte česnek, rajčatový protlak, víno a krájená rajčata. Omáčku ochuťte medem, kořením, solí, pepřem, přidejte rozmarýn a přiveďte k varu.
3
Do pekáčku o rozměru 18 × 27 cm dejte plátky masa a zalijte omáčkou. Přidejte olivy a pečte v troubě předehřáté na 220 °C 15 minut.
4
Maso servírujte na talíři přelité omáčkou a ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte s čerstvou bagetkou.
1
Kuřecí prsa omyjte a podélně rozkrojte, aby z každého vznikly dva plátky. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a prsa z obou stran zprudka opečte. Pak je vyndejte na talíř.
2
Očištěnou cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev a papriky na plátky. Česnek oloupejte a prolisujte. Připravenou zeleninu orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Pak přidejte česnek, rajčatový protlak, víno a krájená rajčata. Omáčku ochuťte medem, kořením, solí, pepřem, přidejte rozmarýn a přiveďte k varu.
3
Do pekáčku o rozměru 18 × 27 cm dejte plátky masa a zalijte omáčkou. Přidejte olivy a pečte v troubě předehřáté na 220 °C 15 minut.
4
Maso servírujte na talíři přelité omáčkou a ozdobené nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte s čerstvou bagetkou.
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!