1
Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte 4 velké žampiony portobello (nožkou nahoru), 240 g cherry rajčat na větvičce, zastříkněte olivovým olejem a podle chuti osolte a opepřete. Při 180 °C pečte 20–25 minut nebo dokud nejsou houby měkké. Mezitím v pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte rozmělněný 1 stroužek česneku, 35 g čerstvé strouhanky a opékejte dozlatova. Vmíchejte asi 2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry a 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky. Pod grilem opečte 4 plátky chleba, na každý posaďte žampion, pár rajčátek, zasypte směsí strouhanky, přidejte bazalkové pesto a pár kuliček bocconcini (minimozzarelly). Zastříkněte olejem a podávejte.