1
Do mísy prosejte mouku a přidejte nakrájené studené máslo. Vytvořte sypkou drobenku. Ke směsi prosejte moučkový cukr spolu s mandlovou moukou a špetkou soli. Nakonec přimíchejte vejce a uhněťte na hladké sušenkové těsto. Pracujte rychle, abyste máslo moc nezahřívali. Takto připravené těsto dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
2
Z odleženého těsta vyválejte mezi 2 pečicími papíry 3 placky o síle 3 mm. Vyrobte si z papíru šablonu ve tvaru srdce o velikosti 20 cm. Do něho vyřízněte menší srdce o velikosti 12 cm tak, aby vzniklo duté srdce s šířkou 4 cm. Přendejte placky na plech opatřený pečicím papírem, vyřízněte z nich srdce podle šablony a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 12 minut dozlatova. Placky nechte po upečení vychladnout na mřížce.
3
V míse metličkou vyšlehejte mascarpone, smetanu a vanilkový extrakt na hladký a nadýchaný krém. Rozdrobte polovinu lyofilizovaných malin na prach a stěrkou opatrně vmíchejte do krému. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s hladkou cukrářskou špičkou.
4
Na tác dejte jednu placku upečeného srdce. Po celém obvodu nastříkejte dvě řady krému tak, aby hezky zdobily okraje sušenkového těsta. Opatrně přikryjte druhou pečenou plackou a pokračujte stejným způsobem. Nakonec nastříkejte krém i na horní část. Tu ozdobte čerstvými malinami, jahodami, posypte zbylými lyofilizovanými malinami a čerstvými okvětními plátky růže.
1
Do mísy prosejte mouku a přidejte nakrájené studené máslo. Vytvořte sypkou drobenku. Ke směsi prosejte moučkový cukr spolu s mandlovou moukou a špetkou soli. Nakonec přimíchejte vejce a uhněťte na hladké sušenkové těsto. Pracujte rychle, abyste máslo moc nezahřívali. Takto připravené těsto dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
2
Z odleženého těsta vyválejte mezi 2 pečicími papíry 3 placky o síle 3 mm. Vyrobte si z papíru šablonu ve tvaru srdce o velikosti 20 cm. Do něho vyřízněte menší srdce o velikosti 12 cm tak, aby vzniklo duté srdce s šířkou 4 cm. Přendejte placky na plech opatřený pečicím papírem, vyřízněte z nich srdce podle šablony a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 12 minut dozlatova. Placky nechte po upečení vychladnout na mřížce.
3
V míse metličkou vyšlehejte mascarpone, smetanu a vanilkový extrakt na hladký a nadýchaný krém. Rozdrobte polovinu lyofilizovaných malin na prach a stěrkou opatrně vmíchejte do krému. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s hladkou cukrářskou špičkou.
4
Na tác dejte jednu placku upečeného srdce. Po celém obvodu nastříkejte dvě řady krému tak, aby hezky zdobily okraje sušenkového těsta. Opatrně přikryjte druhou pečenou plackou a pokračujte stejným způsobem. Nakonec nastříkejte krém i na horní část. Tu ozdobte čerstvými malinami, jahodami, posypte zbylými lyofilizovanými malinami a čerstvými okvětními plátky růže.