1
Batát i červenou řepu omyjte, oloupejte a nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka. Pomocí malého vykrajovátka ve tvaru srdce vykrojte z batátových a řepových plátků srdíčka a vložte je do mísy s olivovým olejem, troškou soli, pepře a oloupaným a rozmělněným česnekem.
2
Srdíčka promíchejte, dokud nebude zelenina dobře obalená v oleji, poté je přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete je do jedné vrstvy tak, aby se nedotýkala.
3
Pečte v troubě 45 minut až hodinu na 200 °C nebo dokud nebude zelenina opečená a křupavá. Během pečení srdíčka dvakrát obraťte, aby se upekla rovnoměrně.
4
Vyjměte srdíčka z trouby a podávejte je třeba místo klasických hranolků například s burgery.
1
Batát i červenou řepu omyjte, oloupejte a nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka. Pomocí malého vykrajovátka ve tvaru srdce vykrojte z batátových a řepových plátků srdíčka a vložte je do mísy s olivovým olejem, troškou soli, pepře a oloupaným a rozmělněným česnekem.
2
Srdíčka promíchejte, dokud nebude zelenina dobře obalená v oleji, poté je přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete je do jedné vrstvy tak, aby se nedotýkala.
3
Pečte v troubě 45 minut až hodinu na 200 °C nebo dokud nebude zelenina opečená a křupavá. Během pečení srdíčka dvakrát obraťte, aby se upekla rovnoměrně.
4
Vyjměte srdíčka z trouby a podávejte je třeba místo klasických hranolků například s burgery.