1
Prosejte 450 g mouky, přidejte sůl, cukr a máslo na kostičky. Míchejte, až získáte sypkou směs. Nakonec přidejte 12 lžic ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2
Jahody rozkrájejte na plátky. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrajujte srdíčka o velikosti asi 6 cm. Spodní srdíčko potřete džemem, poklaďte plátky jahod a překryjte dalším vykrojeným srdíčkem. Horní a spodní díl spojte po okraji hrotem vidličky a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Plněná srdíčka na plechu potřete rozšlehaným žloutkem a pečte 15 minut v troubě na 190 °C.
4
Na polevu promíchejte prosátý moučkový cukr, lžičku vody a barvivo dohladka. Vychladlá srdíčka potřete polevou a nechte zaschnout.
1
Prosejte 450 g mouky, přidejte sůl, cukr a máslo na kostičky. Míchejte, až získáte sypkou směs. Nakonec přidejte 12 lžic ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2
Jahody rozkrájejte na plátky. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm a vykrajujte srdíčka o velikosti asi 6 cm. Spodní srdíčko potřete džemem, poklaďte plátky jahod a překryjte dalším vykrojeným srdíčkem. Horní a spodní díl spojte po okraji hrotem vidličky a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Plněná srdíčka na plechu potřete rozšlehaným žloutkem a pečte 15 minut v troubě na 190 °C.
4
Na polevu promíchejte prosátý moučkový cukr, lžičku vody a barvivo dohladka. Vychladlá srdíčka potřete polevou a nechte zaschnout.