1
Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte v hrnci na 2 lžících oleje.
2
Do hrnce přidejte 400 g loupaných rajčat. Rozmíchejte 2 kostky zeleninového bujónu v 700 ml vroucí vody a zalijte jím základ polévky. Osolte, opepřete a vařte 10 minut.
3
Nakonec polévku dochuťte lžící cukru, lžičkou octa a lžičkou oregana. Ze 4 plátků chleba vykrájejte vykrajovátkem srdce a ta opečte nasucho na rozpálené pánvi. Navrch nastrouhejte 100 g eidamu a dejte zapéct do trouby na 200 °C na 2 minuty.
4
Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Servírovat můžete do hrníčků, ve kterých polévku dozdobte 100 ml zakysané smetany a sýrovým toustíkem. Pozor, podává se horká porce lásky!
1
Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte v hrnci na 2 lžících oleje.
2
Do hrnce přidejte 400 g loupaných rajčat. Rozmíchejte 2 kostky zeleninového bujónu v 700 ml vroucí vody a zalijte jím základ polévky. Osolte, opepřete a vařte 10 minut.
3
Nakonec polévku dochuťte lžící cukru, lžičkou octa a lžičkou oregana. Ze 4 plátků chleba vykrájejte vykrajovátkem srdce a ta opečte nasucho na rozpálené pánvi. Navrch nastrouhejte 100 g eidamu a dejte zapéct do trouby na 200 °C na 2 minuty.
4
Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Servírovat můžete do hrníčků, ve kterých polévku dozdobte 100 ml zakysané smetany a sýrovým toustíkem. Pozor, podává se horká porce lásky!