1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
2
Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu.
3
Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu.
4
Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila.
5
V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
6
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a zdobte dle své fantazie.
1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
2
Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu.
3
Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu.
4
Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila.
5
V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
6
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a zdobte dle své fantazie.