Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZákladní horká čokoláda
Albert logoAlbert logo
  • Základní horká čokoláda

Základní horká čokoláda

Nejdůležitější částí postupu je ta, kdy se čokoláda začne jakoby srážet a přidáním tekutiny a rozmícháním stěrkou se emulguje na požadovanou texturu. Díky tomu je pak čokoláda tak lahodná, jemná a intenzivní.
Základní horká čokoláda
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Nápoj

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Kakao holandské 2 plž
  • Med 3 plž
  • Čokoláda hořká 150 g
  • Čokoláda mléčná 100 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Kakao holandské 2 plž
  • Med 3 plž
  • Čokoláda hořká 150 g
  • Čokoláda mléčná 100 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml

Příprava

1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
2
Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu.
3
Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu.
4
Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila.
5
V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
6
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a zdobte dle své fantazie.
1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou. Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
2
Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu.
3
Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu.
4
Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila.
5
V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
6
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a zdobte dle své fantazie.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.