Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZajíčkův jahodový pohár
Albert logoAlbert logo

Zajíčkův jahodový pohár

Zajíčkův jahodový pohár
Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 200 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Mouka hladká 150 g
  • Kokos strouhaný 70 g
  • Sůl
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Mléko plnotučné 50 ml
  • Jahody 150 g
  • Salko 50 ml
  • Cukr třtinový 50 g
  • Marshmallows 2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 300 ml
  • Čokoláda bílá 30 g
  • Čokoládové zdobení
  • Lentilky 4 ks
  • Máslo 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 200 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Mouka hladká 150 g
  • Kokos strouhaný 70 g
  • Sůl
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Mléko plnotučné 50 ml
  • Jahody 150 g
  • Salko 50 ml
  • Cukr třtinový 50 g
  • Marshmallows 2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 300 ml
  • Čokoláda bílá 30 g

Příprava

1
V míse vyšlehejte 3 vejce spolu s 200 g cukru krupice do nadýchané pěny a pak pomalu zašlehejte 200 ml oleje. Do mísy prosejte 150 g mouky, přidejte 50 g kokosu, lžičku kypřicího prášku a špetku soli. Směs promíchejte a po třetinách přidávejte do vyšlehané směsi. Nakonec přimíchejte 50 ml mléka. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout na chladicí mřížce.
2
Do rendlíku vložte 50 g omytých a na kousky nakrájených jahod. Přesypte 50 g třtinového cukru a přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, směs rozmixujte tyčovým mixérem. Vychladlý korpus natrhejte na menší kousky a 1/3 korpusu zcela rozdrobte do menší misky. Přidejte 50 ml salka, 50 g másla a vypracujte lepivé těstíčko. Vytvarujte 8 menších kuliček na zaječí tlapky a 4 větší kuličky na zaječí hlavičky. Kuličky obalte ve zbylých 20 g kokosu. Kuličky dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
3
Zbylých 100 g jahod očistěte a omyjte. Polovinu nakrájejte na plátky a druhou na čtvrtiny. Vyšlehejte 300 ml smetany dotuha. Do 4 pohárů rozdělte připravený jahodový sirup. Střídavě přidávejte natrhaný korpus, plátky jahod a šlehačku. Rozstřihněte napůl 2 bonbony marshmallow, aby vám vznikly 4 kusy. Každou polovinu bonbonu rozstřihněte v půlce do 2/3, aby vám vznikla 2 spojená ouška. Ouška přilepte rozpuštěnou bílou čokoládou na zaječí hlavičky. Hlavičky dozdobte kuličkami čokoládového zdobení, které také přilepíte čokoládou, stejně jako lentilku na čumáček.
4
Vršek poháru ozdobte zbývajícími čtvrtkami jahod. Doprostřed dejte zaječí hlavičku a před ni dvě tlapky. Dobrou chuť!
1
V míse vyšlehejte 3 vejce spolu s 200 g cukru krupice do nadýchané pěny a pak pomalu zašlehejte 200 ml oleje. Do mísy prosejte 150 g mouky, přidejte 50 g kokosu, lžičku kypřicího prášku a špetku soli. Směs promíchejte a po třetinách přidávejte do vyšlehané směsi. Nakonec přimíchejte 50 ml mléka. Těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout na chladicí mřížce.
2
Do rendlíku vložte 50 g omytých a na kousky nakrájených jahod. Přesypte 50 g třtinového cukru a přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, směs rozmixujte tyčovým mixérem. Vychladlý korpus natrhejte na menší kousky a 1/3 korpusu zcela rozdrobte do menší misky. Přidejte 50 ml salka, 50 g másla a vypracujte lepivé těstíčko. Vytvarujte 8 menších kuliček na zaječí tlapky a 4 větší kuličky na zaječí hlavičky. Kuličky obalte ve zbylých 20 g kokosu. Kuličky dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
3
Zbylých 100 g jahod očistěte a omyjte. Polovinu nakrájejte na plátky a druhou na čtvrtiny. Vyšlehejte 300 ml smetany dotuha. Do 4 pohárů rozdělte připravený jahodový sirup. Střídavě přidávejte natrhaný korpus, plátky jahod a šlehačku. Rozstřihněte napůl 2 bonbony marshmallow, aby vám vznikly 4 kusy. Každou polovinu bonbonu rozstřihněte v půlce do 2/3, aby vám vznikla 2 spojená ouška. Ouška přilepte rozpuštěnou bílou čokoládou na zaječí hlavičky. Hlavičky dozdobte kuličkami čokoládového zdobení, které také přilepíte čokoládou, stejně jako lentilku na čumáček.
4
Vršek poháru ozdobte zbývajícími čtvrtkami jahod. Doprostřed dejte zaječí hlavičku a před ni dvě tlapky. Dobrou chuť!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.