1
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a 100 g mletých ořechů.
2
250 g másla rozpusťte a nechte vychladnout. Zvlášť vyšlehejte 4 vejce s 250 g krupicového cukru a zapracujte změklé máslo.
3
Po třetinách vmíchejte sypkou směs a vypracujte dohladka. Pečte v dortových formách vyložených pečicím papírem asi 30 minut. Nechte 10 minut chladit ve formě, pak korpusy vyndejte a nechte vystydnout.
4
Na krém vyšlehejte 125 g měkkého másla s 250 g moučkového cukru, mlékem a vanilkovým extraktem.
5
Zvlášť promíchejte lučinu a zapracujte ji do máslového krému. Rozdělte na třetiny.
6
Korpusy po vychlazení rozřízněte v polovině a promažte vrstvičkou krému. Dejte chladit do lednice.
7
Krém na zdobení připravíte tak, že nad vodní lázní šleháte 8 minut bílky, 200 g krupicového cukru a citronovou šťávu.
8
Bílkovou hmotou potírejte zchlazený korpus. Trochu krému odložte na připevnění nosu a očí.
9
Smíchejte kokos a 50 g ořechů a směs přitlačte na stěny korpusu tak, abyste vytvořili králičí srst. Zbytkem posypte vrchní část dortu. Dejte chladit.
10
Návod na ouška a dokončení: Na zadní stranu plechu kápněte trochu oleje, rozetřete. Na plech nalepte celofán o velikosti A4. Smíchejte mleté ořechy a cukr. Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu a namočte v ní piškot na králičí nos. Na celofán nalijte čokoládu do tvaru králičích uší. Doprostřed nasypte ořechy. Dejte vychladit. Po 20 minutách sloupněte a zapíchněte uši do dortu. Pomocí zbylého krému připevněte oči z lentilek a nos z piškotu namočeného v čokoládě. Kolem nosu zapíchněte vousy ze špejlí.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a 100 g mletých ořechů.
2
250 g másla rozpusťte a nechte vychladnout. Zvlášť vyšlehejte 4 vejce s 250 g krupicového cukru a zapracujte změklé máslo.
3
Po třetinách vmíchejte sypkou směs a vypracujte dohladka. Pečte v dortových formách vyložených pečicím papírem asi 30 minut. Nechte 10 minut chladit ve formě, pak korpusy vyndejte a nechte vystydnout.
4
Na krém vyšlehejte 125 g měkkého másla s 250 g moučkového cukru, mlékem a vanilkovým extraktem.
5
Zvlášť promíchejte lučinu a zapracujte ji do máslového krému. Rozdělte na třetiny.
6
Korpusy po vychlazení rozřízněte v polovině a promažte vrstvičkou krému. Dejte chladit do lednice.
7
Krém na zdobení připravíte tak, že nad vodní lázní šleháte 8 minut bílky, 200 g krupicového cukru a citronovou šťávu.
8
Bílkovou hmotou potírejte zchlazený korpus. Trochu krému odložte na připevnění nosu a očí.
9
Smíchejte kokos a 50 g ořechů a směs přitlačte na stěny korpusu tak, abyste vytvořili králičí srst. Zbytkem posypte vrchní část dortu. Dejte chladit.
10
Návod na ouška a dokončení: Na zadní stranu plechu kápněte trochu oleje, rozetřete. Na plech nalepte celofán o velikosti A4. Smíchejte mleté ořechy a cukr. Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu a namočte v ní piškot na králičí nos. Na celofán nalijte čokoládu do tvaru králičích uší. Doprostřed nasypte ořechy. Dejte vychladit. Po 20 minutách sloupněte a zapíchněte uši do dortu. Pomocí zbylého krému připevněte oči z lentilek a nos z piškotu namočeného v čokoládě. Kolem nosu zapíchněte vousy ze špejlí.