Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZajíčkový dort
Albert logoAlbert logo
  • Zajíčkový dort

Zajíčkový dort

Dort s roztomilým kukučem zajíčka vykouzlí úsměv na tváři celé rodině.
Zajíčkový dort
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo 375 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Vlašské ořechy mleté 150 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 450 g
  • Cukr moučkový 250 g
  • Mléko 2 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Citronová šťáva 1/4 člž
  • Kokos strouhaný 50 g
  • Lučina 100 g
  • Máslo 375 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Vlašské ořechy mleté 150 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 450 g
  • Cukr moučkový 250 g
  • Mléko 2 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Citronová šťáva 1/4 člž
  • Kokos strouhaný 50 g
  • Lučina 100 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a 100 g mletých ořechů.
2
250 g másla rozpusťte a nechte vychladnout. Zvlášť vyšlehejte 4 vejce s 250 g krupicového cukru a zapracujte změklé máslo.
3
Po třetinách vmíchejte sypkou směs a vypracujte dohladka. Pečte v dortových formách vyložených pečicím papírem asi 30 minut. Nechte 10 minut chladit ve formě, pak korpusy vyndejte a nechte vystydnout.
4
Na krém vyšlehejte 125 g měkkého másla s 250 g moučkového cukru, mlékem a vanilkovým extraktem.
5
Zvlášť promíchejte lučinu a zapracujte ji do máslového krému. Rozdělte na třetiny.
6
Korpusy po vychlazení rozřízněte v polovině a promažte vrstvičkou krému. Dejte chladit do lednice.
7
Krém na zdobení připravíte tak, že nad vodní lázní šleháte 8 minut bílky, 200 g krupicového cukru a citronovou šťávu.
8
Bílkovou hmotou potírejte zchlazený korpus. Trochu krému odložte na připevnění nosu a očí.
9
Smíchejte kokos a 50 g ořechů a směs přitlačte na stěny korpusu tak, abyste vytvořili králičí srst. Zbytkem posypte vrchní část dortu. Dejte chladit.
10
Návod na ouška a dokončení: Na zadní stranu plechu kápněte trochu oleje, rozetřete. Na plech nalepte celofán o velikosti A4. Smíchejte mleté ořechy a cukr. Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu a namočte v ní piškot na králičí nos. Na celofán nalijte čokoládu do tvaru králičích uší. Doprostřed nasypte ořechy. Dejte vychladit. Po 20 minutách sloupněte a zapíchněte uši do dortu. Pomocí zbylého krému připevněte oči z lentilek a nos z piškotu namočeného v čokoládě. Kolem nosu zapíchněte vousy ze špejlí.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a 100 g mletých ořechů.
2
250 g másla rozpusťte a nechte vychladnout. Zvlášť vyšlehejte 4 vejce s 250 g krupicového cukru a zapracujte změklé máslo.
3
Po třetinách vmíchejte sypkou směs a vypracujte dohladka. Pečte v dortových formách vyložených pečicím papírem asi 30 minut. Nechte 10 minut chladit ve formě, pak korpusy vyndejte a nechte vystydnout.
4
Na krém vyšlehejte 125 g měkkého másla s 250 g moučkového cukru, mlékem a vanilkovým extraktem.
5
Zvlášť promíchejte lučinu a zapracujte ji do máslového krému. Rozdělte na třetiny.
6
Korpusy po vychlazení rozřízněte v polovině a promažte vrstvičkou krému. Dejte chladit do lednice.
7
Krém na zdobení připravíte tak, že nad vodní lázní šleháte 8 minut bílky, 200 g krupicového cukru a citronovou šťávu.
8
Bílkovou hmotou potírejte zchlazený korpus. Trochu krému odložte na připevnění nosu a očí.
9
Smíchejte kokos a 50 g ořechů a směs přitlačte na stěny korpusu tak, abyste vytvořili králičí srst. Zbytkem posypte vrchní část dortu. Dejte chladit.
10
Návod na ouška a dokončení: Na zadní stranu plechu kápněte trochu oleje, rozetřete. Na plech nalepte celofán o velikosti A4. Smíchejte mleté ořechy a cukr. Nad vodní lázní rozehřejte čokoládu a namočte v ní piškot na králičí nos. Na celofán nalijte čokoládu do tvaru králičích uší. Doprostřed nasypte ořechy. Dejte vychladit. Po 20 minutách sloupněte a zapíchněte uši do dortu. Pomocí zbylého krému připevněte oči z lentilek a nos z piškotu namočeného v čokoládě. Kolem nosu zapíchněte vousy ze špejlí.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.