1
Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.
2
Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.
3
Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.
4
Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.
5
Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.
1
Dršťky vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte.
2
Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte.
3
Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Poté slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.
4
Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky.
5
Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky.