1
Omytou panenku osolte a opepřete. Opečte ji na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 15 minut.
2
Připravte okurkovou smetanu. Omytou salátovou okurku nastrouhejte nahrubo a rukama vymačkejte šťávu. Vložte do misky a smíchejte se zakysanou smetanou, 2 lžícemi citronové šťávy, prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem dle chuti.
3
Rajčata omyjte, pokrájejte na kolečka a promíchejte s nasekanou petrželkou.
4
Z ledového salátu odkrojte vždy 2 protilehlé půlkulaté části a z vnitřní strany ho trochu vydlabejte. Lehce osolte a opepřete. Na salát položte pokrájenou panenku, bohatě potřete okurkovou smetanou, přidejte bylinková rajčata, rozkrojené znojemské okurky, natrhaný římský salát a přiklopte druhou stranou ledového salátu.
5
V půlce rozřízněte svačinový papír a servírujte v něm zabalený připravený pokrm.
6
TIP : vyzkoušejte salát z naší Tržnice
7
salát ledový - Vitamin K - zdroj vitamínu K , který přispívá k normální srážlivosti krve
1
Omytou panenku osolte a opepřete. Opečte ji na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 15 minut.
2
Připravte okurkovou smetanu. Omytou salátovou okurku nastrouhejte nahrubo a rukama vymačkejte šťávu. Vložte do misky a smíchejte se zakysanou smetanou, 2 lžícemi citronové šťávy, prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem dle chuti.
3
Rajčata omyjte, pokrájejte na kolečka a promíchejte s nasekanou petrželkou.
4
Z ledového salátu odkrojte vždy 2 protilehlé půlkulaté části a z vnitřní strany ho trochu vydlabejte. Lehce osolte a opepřete. Na salát položte pokrájenou panenku, bohatě potřete okurkovou smetanou, přidejte bylinková rajčata, rozkrojené znojemské okurky, natrhaný římský salát a přiklopte druhou stranou ledového salátu.
5
V půlce rozřízněte svačinový papír a servírujte v něm zabalený připravený pokrm.
6
TIP : vyzkoušejte salát z naší Tržnice
7
salát ledový - Vitamin K - zdroj vitamínu K , který přispívá k normální srážlivosti krve