Šťavnatá a křupavá nashi se skvěle hodí do oblíbeného salátu, který geniálně kombinuje aromatický celer, jemné kuřecí maso a navinulou chuť ovoce.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Recepty na každý den
Svačina
Ingredience
Složení
4 porce
Med 1 plž
Kuřecí prsní řízky 300 g
Hořčice dijonská 1 plž
Pepř
Sůl
Majonéza 3 plž
Hruška Nashi 2 ks
Rukola 1 hrs.
Řapíkatý celer 2 řap.
Bageta
Med 1 plž
Kuřecí prsní řízky 300 g
Hořčice dijonská 1 plž
Pepř
Sůl
Majonéza 3 plž
Hruška Nashi 2 ks
Rukola 1 hrs.
Řapíkatý celer 2 řap.
Bageta
Příprava
1
Troubu předehřejte na 170 °C.
2
Na plechu rozložte ořechy, pokapejte medem a dejte na pět minut opéct do trouby. Kuřecí prsa uvařte doměkka v páře nebo v mírně osolené vodě. Nechte vychladnout a natrhejte po vláknech.
3
V míse na salát smíchejte majonézu s dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Nashi hrušku rozpulte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na jemné plátky, stejně tak řapíkatý celer. Spolu s kuřecím masem dejte do mísy a promíchejte s dresinkem. Ozdobte rukolou a posypte opečenými ořechy.
1
Troubu předehřejte na 170 °C.
2
Na plechu rozložte ořechy, pokapejte medem a dejte na pět minut opéct do trouby. Kuřecí prsa uvařte doměkka v páře nebo v mírně osolené vodě. Nechte vychladnout a natrhejte po vláknech.
3
V míse na salát smíchejte majonézu s dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Nashi hrušku rozpulte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na jemné plátky, stejně tak řapíkatý celer. Spolu s kuřecím masem dejte do mísy a promíchejte s dresinkem. Ozdobte rukolou a posypte opečenými ořechy.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!