Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyWagyu burger
Albert logoAlbert logo
  • Wagyu burger

Wagyu burger

Wagyu burger
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Americká
Bez laktózy
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule červená 2 ks
  • Voda 90 ml
  • Jablečný ocet 40 ml
  • Cukr třtinový 30 g
  • Sůl
  • Olej olivový 6 plž
  • Med 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 4 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Pepř
  • Hovězí burger Wagyu 2 ks
  • Sůl hrubozrnná
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 4 hrs.
  • Pepř červený
  • Cibule červená 2 ks
  • Voda 90 ml
  • Jablečný ocet 40 ml
  • Cukr třtinový 30 g
  • Sůl
  • Olej olivový 6 plž
  • Med 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 4 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Pepř
  • Hovězí burger Wagyu 2 ks
  • Sůl hrubozrnná
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 4 hrs.
  • Pepř červený

Příprava

1
Oloupejte a rozpulte 2 cibule. Poté je nakrájejte ns tenká půlkolečka a vložte do uzavíratelné sklenice. Do rendlíku vlijte 90 ml vody, 40 ml octa, přidejte 30 g třtinového cukru a 5 g soli. Minutu směs provařte, odstavte a cibuli zalijte octovým rozvarem. Sklenici uzavřete a nechte odležet, nejlépe do druhého dne.
2
Na ochucenou hořčici smíchejte 2 lžíce oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř.
3
Wagyu burgery vytáhněte 30 minut před grilováním z lednice, aby získaly pokojovou teplotu, a osolte je hrubozrnnou solí. Pak burgery položte na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujte z každé strany 4–5 minut nebo dokud nezískají krásnou karamelizovanou krustu a střed zůstává šťavnatý. Rozkrojte napůl 4 bulky, položte je na gril vnitřní stranou a opékejte asi minutu dozlatova.
4
Spodní část bulky potřete medovohořčičným dresinkem, přidejte čerstvou rukolu, položte maso, ochuťte nakládanou cibulkou, můžete přidat červený pepř a znovu přidejte rukolu. Nakonec přiklopte druhou půlkou bulky a podávejte. Král všech burgerů je hotový!
1
Oloupejte a rozpulte 2 cibule. Poté je nakrájejte ns tenká půlkolečka a vložte do uzavíratelné sklenice. Do rendlíku vlijte 90 ml vody, 40 ml octa, přidejte 30 g třtinového cukru a 5 g soli. Minutu směs provařte, odstavte a cibuli zalijte octovým rozvarem. Sklenici uzavřete a nechte odležet, nejlépe do druhého dne.
2
Na ochucenou hořčici smíchejte 2 lžíce oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř.
3
Wagyu burgery vytáhněte 30 minut před grilováním z lednice, aby získaly pokojovou teplotu, a osolte je hrubozrnnou solí. Pak burgery položte na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujte z každé strany 4–5 minut nebo dokud nezískají krásnou karamelizovanou krustu a střed zůstává šťavnatý. Rozkrojte napůl 4 bulky, položte je na gril vnitřní stranou a opékejte asi minutu dozlatova.
4
Spodní část bulky potřete medovohořčičným dresinkem, přidejte čerstvou rukolu, položte maso, ochuťte nakládanou cibulkou, můžete přidat červený pepř a znovu přidejte rukolu. Nakonec přiklopte druhou půlkou bulky a podávejte. Král všech burgerů je hotový!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.