1
Do pánve vlijte 2 lžíce olivového oleje, pořádně rozpalte a přidejte lžíci másla. Vložte kotlety a zprudka je opečte z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, položte jej na větší prkénko a pořádně z obou stran osolte a opepřete.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C.
3
Okořeněné maso vložte do pekáče, navrstvěte na něj 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, lžičku sušeného tymiánu a na kolečka pokrájených 6 masitých rajčat. Povrch osolte a dejte péct do trouby na 90 minut.
4
Ke konci zkontrolujte, zda je maso zcela měkké. Přibližně 10 minut před koncem pečení přidejte na rajčata 250 g plátků ementálu. Vložte do trouby a čekejte, dokud se sýr nerozpustí a nezačne lehce chytat barvu.
5
Hotové zapečené kotlety vytáhněte z trouby. V pekáčku by měla bublat vypečená šťáva z masa a rajčat.
6
Servírujte ještě horké, nejlépe s vařenými bramborami.
1
Do pánve vlijte 2 lžíce olivového oleje, pořádně rozpalte a přidejte lžíci másla. Vložte kotlety a zprudka je opečte z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, položte jej na větší prkénko a pořádně z obou stran osolte a opepřete.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C.
3
Okořeněné maso vložte do pekáče, navrstvěte na něj 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, lžičku sušeného tymiánu a na kolečka pokrájených 6 masitých rajčat. Povrch osolte a dejte péct do trouby na 90 minut.
4
Ke konci zkontrolujte, zda je maso zcela měkké. Přibližně 10 minut před koncem pečení přidejte na rajčata 250 g plátků ementálu. Vložte do trouby a čekejte, dokud se sýr nerozpustí a nezačne lehce chytat barvu.
5
Hotové zapečené kotlety vytáhněte z trouby. V pekáčku by měla bublat vypečená šťáva z masa a rajčat.
6
Servírujte ještě horké, nejlépe s vařenými bramborami.