Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVýborná cibulačka podle Jamieho Olivera
Albert logoAlbert logo
  • Výborná cibulačka podle Jamieho Olivera

Výborná cibulačka podle Jamieho Olivera

Francouzská cibulačka představuje cibuli v její nejlepší podobě. Jamie Oliver je zase synonymem zaručené kvality. Vyzkoušejte recept s kombinací cibulovin a s vůní worcesterské omáčky a čedaru.
Výborná cibulačka podle Jamieho Olivera
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 1 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Šalvěj čerstvá 2 hrs.
  • Česnek 8 strouž.
  • Cibule červená 5 ks
  • Cibule 4 ks
  • Cibule šalotka 3 ks
  • Pórek 300 g
  • Pepř
  • Vývar hovězí 2 l
  • Sůl
  • Cheddar strouhaný 200 g
  • Chléb 8 ks
  • Worcesterová omáčka
  • Máslo 1 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Šalvěj čerstvá 2 hrs.
  • Česnek 8 strouž.
  • Cibule červená 5 ks
  • Cibule 4 ks
  • Cibule šalotka 3 ks
  • Pórek 300 g
  • Pepř
  • Vývar hovězí 2 l
  • Sůl
  • Cheddar strouhaný 200 g
  • Chléb 8 ks
  • Worcesterová omáčka

Příprava

1
Do hrnce se silným dnem dejte rozehřát 1 lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidejte 5 červených cibulí pokrájených na tenké plátky, 4 bílé cibule pokrájené na tenké plátky, 3 šalotky a 300 g pórku také na tenké plátky. Osolte, opepřete, promíchejte a zakryjte hrnec pokličkou, tak aby zůstala malá část odkrytá pro ucházející páru.
2
Takto připravený základ na cibulačku duste na nejmírnějším plameni 50 minut. Musíte hlídat, aby se cibule nezačaly připalovat. Na posledních 20 minut sundejte pokličku a nechte základ zezlátnout.
3
Cibulovému základu musíte věnovat veškerou svoji trpělivost, protože jen tak získá polévka neuvěřitelnou a silnou chuť. Po 50 minutách přilijte 2 l vývaru a nechte vařit 15 minut. V troubě rozehřáté na 250 °C opečte 8 plátků chleba.
4
Polévku dochuťte solí a pepřem a nalijte ji do žáruvzdorných misek. Chléb do polévky nalámejte tak, aby zakryl veškerý povrch polévky, a jemně zatlačte. Posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje namočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, dokud nebude sýr probublávat. Servírujte z trouby rovnou na stůl, ale opatrně, misky budou dlouho držet teplotu. Ať vám chutná.
1
Do hrnce se silným dnem dejte rozehřát 1 lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidejte 5 červených cibulí pokrájených na tenké plátky, 4 bílé cibule pokrájené na tenké plátky, 3 šalotky a 300 g pórku také na tenké plátky. Osolte, opepřete, promíchejte a zakryjte hrnec pokličkou, tak aby zůstala malá část odkrytá pro ucházející páru.
2
Takto připravený základ na cibulačku duste na nejmírnějším plameni 50 minut. Musíte hlídat, aby se cibule nezačaly připalovat. Na posledních 20 minut sundejte pokličku a nechte základ zezlátnout.
3
Cibulovému základu musíte věnovat veškerou svoji trpělivost, protože jen tak získá polévka neuvěřitelnou a silnou chuť. Po 50 minutách přilijte 2 l vývaru a nechte vařit 15 minut. V troubě rozehřáté na 250 °C opečte 8 plátků chleba.
4
Polévku dochuťte solí a pepřem a nalijte ji do žáruvzdorných misek. Chléb do polévky nalámejte tak, aby zakryl veškerý povrch polévky, a jemně zatlačte. Posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje namočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, dokud nebude sýr probublávat. Servírujte z trouby rovnou na stůl, ale opatrně, misky budou dlouho držet teplotu. Ať vám chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o cibulačce měli vědět
    O cibuli se říká, že je přírodním antibiotikem. Je to díky látce alicin. Ta je zodpovědná i za štiplavou chuť cibule. U červené cibule oceníte její jemnost, díky které je vhodná do studené kuchyně. Ocení ji i ti, kteří neholdují intenzivní chuti bílé cibule.
  • Jak udělat Jamieho cibulačku zdravější
    Tučný čedar můžete zaměnit za méně tučný sýr. Například za eidam. Při výběru chleba dejte přednost celozrnnému nebo bílkovinnému chlebu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.