1
Do hrnce se silným dnem dejte rozehřát 1 lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidejte 5 červených cibulí pokrájených na tenké plátky, 4 bílé cibule pokrájené na tenké plátky, 3 šalotky a 300 g pórku také na tenké plátky. Osolte, opepřete, promíchejte a zakryjte hrnec pokličkou, tak aby zůstala malá část odkrytá pro ucházející páru.
2
Takto připravený základ na cibulačku duste na nejmírnějším plameni 50 minut. Musíte hlídat, aby se cibule nezačaly připalovat. Na posledních 20 minut sundejte pokličku a nechte základ zezlátnout.
3
Cibulovému základu musíte věnovat veškerou svoji trpělivost, protože jen tak získá polévka neuvěřitelnou a silnou chuť. Po 50 minutách přilijte 2 l vývaru a nechte vařit 15 minut. V troubě rozehřáté na 250 °C opečte 8 plátků chleba.
4
Polévku dochuťte solí a pepřem a nalijte ji do žáruvzdorných misek. Chléb do polévky nalámejte tak, aby zakryl veškerý povrch polévky, a jemně zatlačte. Posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje namočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, dokud nebude sýr probublávat. Servírujte z trouby rovnou na stůl, ale opatrně, misky budou dlouho držet teplotu. Ať vám chutná.
1
Do hrnce se silným dnem dejte rozehřát 1 lžíci másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidejte 5 červených cibulí pokrájených na tenké plátky, 4 bílé cibule pokrájené na tenké plátky, 3 šalotky a 300 g pórku také na tenké plátky. Osolte, opepřete, promíchejte a zakryjte hrnec pokličkou, tak aby zůstala malá část odkrytá pro ucházející páru.
2
Takto připravený základ na cibulačku duste na nejmírnějším plameni 50 minut. Musíte hlídat, aby se cibule nezačaly připalovat. Na posledních 20 minut sundejte pokličku a nechte základ zezlátnout.
3
Cibulovému základu musíte věnovat veškerou svoji trpělivost, protože jen tak získá polévka neuvěřitelnou a silnou chuť. Po 50 minutách přilijte 2 l vývaru a nechte vařit 15 minut. V troubě rozehřáté na 250 °C opečte 8 plátků chleba.
4
Polévku dochuťte solí a pepřem a nalijte ji do žáruvzdorných misek. Chléb do polévky nalámejte tak, aby zakryl veškerý povrch polévky, a jemně zatlačte. Posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje namočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, dokud nebude sýr probublávat. Servírujte z trouby rovnou na stůl, ale opatrně, misky budou dlouho držet teplotu. Ať vám chutná.