Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVúdú panáčci: Zapomeňte o Valentýnu na své ex!
Albert logoAlbert logo
  • Vúdú panáčci: Zapomeňte o Valentýnu na své ex!

Vúdú panáčci: Zapomeňte o Valentýnu na své ex!

Vúdú panáčci: Zapomeňte o Valentýnu na své ex!
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Valentýn
Dezert

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Mouka hladká 350 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Jedlá soda 1/3 člž
  • Máslo 75 g
  • Cukr třtinový 110 g
  • Vejce 2 ks
  • Med 110 g
  • Cukr moučkový 130 g
  • Fondán 50 g
  • Potravinářské barvivo
  • Mouka hladká 350 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Jedlá soda 1/3 člž
  • Máslo 75 g
  • Cukr třtinový 110 g
  • Vejce 2 ks
  • Med 110 g
  • Cukr moučkový 130 g
  • Fondán 50 g
  • Potravinářské barvivo

Příprava

1
V míse smíchejte 300 g mouky, lžičku skořice, lžičku zázvoru, ¼ lžičky soli a ⅓ lžičky sody. V robotu utřete 75 g másla, 110 g třtinového cukru, vejce a 110 g medu do konzistence pasty. Obě směsi smíchejte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2
Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném vále do tloušťky 4 mm. Z placky vykrájejte sušenky o velikosti 9 cm. Přendejte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dozlatova.
3
V misce smíchejte 1 bílek se 130 g moučkového cukru. Vymíchejte na hladkou lesklou polevu a rozdělte do mističek podle počtu barev, který chcete na polevy vyrobit. Do každé misky přidejte potravinářské barvivo, promíchejte a přendejte do cukrářských zdobicích sáčků nebo ozdobte hotovými barvicími potravinářskými tubičkami. Na srdce můžete použít také fondán. Zapracujte do něj červenou gelovou potravinářskou barvu, fondán vyválejte na placku a vykrojte srdíčka, kterými zdobte sušenky dle fantazie.
4
Nazdobené panáčky nechte zatuhnout a přendejte je na servírovací tác. Už stačí jen s chutí ukousnout hlavu!
1
V míse smíchejte 300 g mouky, lžičku skořice, lžičku zázvoru, ¼ lžičky soli a ⅓ lžičky sody. V robotu utřete 75 g másla, 110 g třtinového cukru, vejce a 110 g medu do konzistence pasty. Obě směsi smíchejte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
2
Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném vále do tloušťky 4 mm. Z placky vykrájejte sušenky o velikosti 9 cm. Přendejte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 8 minut dozlatova.
3
V misce smíchejte 1 bílek se 130 g moučkového cukru. Vymíchejte na hladkou lesklou polevu a rozdělte do mističek podle počtu barev, který chcete na polevy vyrobit. Do každé misky přidejte potravinářské barvivo, promíchejte a přendejte do cukrářských zdobicích sáčků nebo ozdobte hotovými barvicími potravinářskými tubičkami. Na srdce můžete použít také fondán. Zapracujte do něj červenou gelovou potravinářskou barvu, fondán vyválejte na placku a vykrojte srdíčka, kterými zdobte sušenky dle fantazie.
4
Nazdobené panáčky nechte zatuhnout a přendejte je na servírovací tác. Už stačí jen s chutí ukousnout hlavu!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.