1
Brambory se slupkou očistěte a pokrájejte na čtvrtiny. Vložte do zapékací misky s olivovým olejem, promíchejte, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 190 °C 20 minut.
2
Rozpusťte v pánvi 5 g másla. Vložte osolené a opepřené filety lososa kůží dolů, zakapejte limetovou šťávou. Pečte z každé strany 7 minut dozlatova.
3
Lososa vyjměte, vložte zbylé máslo, vlijte víno a nechte odpařit. Přilijte smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Vsypte nasekané bylinky a vařte za stálého míchání do zhoustnutí přibližně 5 minut.
4
Lososy přelijte omáčkou a podávejte s opečenými brambůrky.
1
Brambory se slupkou očistěte a pokrájejte na čtvrtiny. Vložte do zapékací misky s olivovým olejem, promíchejte, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 190 °C 20 minut.
2
Rozpusťte v pánvi 5 g másla. Vložte osolené a opepřené filety lososa kůží dolů, zakapejte limetovou šťávou. Pečte z každé strany 7 minut dozlatova.
3
Lososa vyjměte, vložte zbylé máslo, vlijte víno a nechte odpařit. Přilijte smetanu, osolte a opepřete bílým pepřem. Vsypte nasekané bylinky a vařte za stálého míchání do zhoustnutí přibližně 5 minut.
4
Lososy přelijte omáčkou a podávejte s opečenými brambůrky.