ReceptyVoňavé svařené víno s pomerančem, jablky a rumem
Voňavé svařené víno s pomerančem, jablky a rumem
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Sváteční
Podzim
Teplé nápoje
Ingredience
Složení
4 porce
Hruška 2 ks
Pomeranč 2 ks
Granátové jablko 1 ks
Červené víno 700 ml
Rum 50 ml
Badyán celý 3 ks
Jablko 2 ks
Skořice celá 3 ks
Cukr krupicový 3 plž
Hruška 2 ks
Pomeranč 2 ks
Granátové jablko 1 ks
Červené víno 700 ml
Rum 50 ml
Badyán celý 3 ks
Jablko 2 ks
Skořice celá 3 ks
Cukr krupicový 3 plž
Příprava
1
Rozpulte i s jádřincem 2 omyté hrušky. Z pomeranče oloupejte 3 plátky kůry bez bílé části a vymačkejte šťávu. Druhý omyjte a rozpulte. Vydlabejte semínka z granátového jablka.
2
Do rendlíku vlijte 700 ml vína, 50 ml rumu, přidejte pomerančovou kůru a šťávu, 3 hvězdičky badyánu, 2 omytá jablka v celku, 3 svitky skořice, semínka z granátového jablka a 3 lžíce cukru. Krátce provařte, nalijte do sklenic nebo hrnečků a podávejte s kouskem pomeranče. V chladném dni vás krásně zahřeje.
1
Rozpulte i s jádřincem 2 omyté hrušky. Z pomeranče oloupejte 3 plátky kůry bez bílé části a vymačkejte šťávu. Druhý omyjte a rozpulte. Vydlabejte semínka z granátového jablka.
2
Do rendlíku vlijte 700 ml vína, 50 ml rumu, přidejte pomerančovou kůru a šťávu, 3 hvězdičky badyánu, 2 omytá jablka v celku, 3 svitky skořice, semínka z granátového jablka a 3 lžíce cukru. Krátce provařte, nalijte do sklenic nebo hrnečků a podávejte s kouskem pomeranče. V chladném dni vás krásně zahřeje.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tip
Namísto klasického rumu zkuste v tomto receptu sáhnout po prémiovém hnědém rumu Legenda z Blatné.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!