1
Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.