Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVoňavé kuřecí s omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Voňavé kuřecí s omáčkou

Voňavé kuřecí s omáčkou

Voňavé kuřecí s omáčkou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Kuřecí prsní řízky 800 g
  • Koření provensálské 1 člž
  • Olej olivový
  • Brambory 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový
  • Rajče 4 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Sůl
  • Pažitka čerstvá
  • Česnek 4 strouž.
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Pepř
  • Kuřecí prsní řízky 800 g
  • Koření provensálské 1 člž
  • Olej olivový
  • Brambory 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový
  • Rajče 4 ks
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Sůl
  • Pažitka čerstvá
  • Česnek 4 strouž.
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Pepř

Příprava

1
Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.
1
Kuřecí maso očistěte a naložte přes noc do olivového oleje, do něhož vmícháte provensálské koření. Druhý den si nejdříve připravte tomatový sos. Na olivovém oleji orestujte cibulku a sloupnutá oloupaná, pokrájená rajčata. Dochuťte solí, pepřem a česnekem. Česnekovou omáčku na brambory připravíte tak, že kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťávu dáte do misky a vše dobře promícháte. Potom jednotlivé porce masa opečte na grilu tak, aby maso zůstalo hezky šťavnaté. Podávejte s brambory upečenými ve slupce, které si předem předvaříte a dopečete na grilu. Omáčky můžete podávat zvlášť v misce nebo maso přelijte tomatovým sosem a grilované brambory česnekovou omáčkou. Na talíři doplňte zeleninovým salátem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.