Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVoňavé kuře z francouzského venkova
Albert logoAlbert logo
  • Voňavé kuře z francouzského venkova

Voňavé kuře z francouzského venkova

Voňavé kuře z francouzského venkova
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Jablko 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Šalvěj sušená 4 člž
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Brambory gurmánské 300 g
  • Hroznové víno tmavé 100 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Pepř
  • Máslo 30 g
  • Jablko 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Šalvěj sušená 4 člž
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Brambory gurmánské 300 g
  • Hroznové víno tmavé 100 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Pepř

Příprava

1
Neoloupané stroužky česneku velkým nožem rozmáčkněte. Promíchejte s nahrubo nakrájeným jablkem, lístky ze 2 snítek tymiánu, rozmarýnu a 2 lžičkami šalvěje.
2
Pod prsní kůži očištěného kuřete vložte kousky z 30 g másla a další 2 snítky bylinek. Kuře důkladně osolte a dutinu vyplňte jablečnou směsí.
3
Do pekáče vsypte omyté přepůlené brambory ve slupce, měsíčky červené cibule, bobule hroznového vína a zbylé máslo. Osolte, opepřete, zasypte šalvějí a promíchejte.
4
Vše rozhrňte lehce do strana doprostřed vložte kuře prsy vzhůru. Podlijte bílým vínem.
5
Pečte 90 minut na 170 °C, během pečení 3× otočte a v průběhu polévejte výpekem.
1
Neoloupané stroužky česneku velkým nožem rozmáčkněte. Promíchejte s nahrubo nakrájeným jablkem, lístky ze 2 snítek tymiánu, rozmarýnu a 2 lžičkami šalvěje.
2
Pod prsní kůži očištěného kuřete vložte kousky z 30 g másla a další 2 snítky bylinek. Kuře důkladně osolte a dutinu vyplňte jablečnou směsí.
3
Do pekáče vsypte omyté přepůlené brambory ve slupce, měsíčky červené cibule, bobule hroznového vína a zbylé máslo. Osolte, opepřete, zasypte šalvějí a promíchejte.
4
Vše rozhrňte lehce do strana doprostřed vložte kuře prsy vzhůru. Podlijte bílým vínem.
5
Pečte 90 minut na 170 °C, během pečení 3× otočte a v průběhu polévejte výpekem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.