1
Neoloupané stroužky česneku velkým nožem rozmáčkněte. Promíchejte s nahrubo nakrájeným jablkem, lístky ze 2 snítek tymiánu, rozmarýnu a 2 lžičkami šalvěje.
2
Pod prsní kůži očištěného kuřete vložte kousky z 30 g másla a další 2 snítky bylinek. Kuře důkladně osolte a dutinu vyplňte jablečnou směsí.
3
Do pekáče vsypte omyté přepůlené brambory ve slupce, měsíčky červené cibule, bobule hroznového vína a zbylé máslo. Osolte, opepřete, zasypte šalvějí a promíchejte.
4
Vše rozhrňte lehce do strana doprostřed vložte kuře prsy vzhůru. Podlijte bílým vínem.
5
Pečte 90 minut na 170 °C, během pečení 3× otočte a v průběhu polévejte výpekem.
1
Neoloupané stroužky česneku velkým nožem rozmáčkněte. Promíchejte s nahrubo nakrájeným jablkem, lístky ze 2 snítek tymiánu, rozmarýnu a 2 lžičkami šalvěje.
2
Pod prsní kůži očištěného kuřete vložte kousky z 30 g másla a další 2 snítky bylinek. Kuře důkladně osolte a dutinu vyplňte jablečnou směsí.
3
Do pekáče vsypte omyté přepůlené brambory ve slupce, měsíčky červené cibule, bobule hroznového vína a zbylé máslo. Osolte, opepřete, zasypte šalvějí a promíchejte.
4
Vše rozhrňte lehce do strana doprostřed vložte kuře prsy vzhůru. Podlijte bílým vínem.
5
Pečte 90 minut na 170 °C, během pečení 3× otočte a v průběhu polévejte výpekem.