Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVoňavá vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem
Albert logoAlbert logo
  • Voňavá vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Voňavá vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Voňavá pečeně plná bylinek je jako stvořená pro sváteční, třeba velikonoční oběd. Doplňte ji místo tradičních brambor nebo knedlíku voňavým kuskusem.
Voňavá vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Vepřová pečeně 1 kg
  • Česnek 7 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Vývar 250 ml
  • Kuskus 300 g
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Žampiony 150 g
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Špenát čerstvý 150 g
  • Pepř
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Vepřová pečeně 1 kg
  • Česnek 7 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Vývar 250 ml
  • Kuskus 300 g
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Žampiony 150 g
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Špenát čerstvý 150 g
  • Pepř

Příprava

1
Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky.
2
Další 2 stroužky utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem. Předehřejte troubu na 180 °C.
3
Špičatým nožem udělejte do 1 kg vepřového masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku.
4
Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte 2 šalotky nakrájené na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
5
Kuskus připravte podle návodu na obalu nebo ho zkuste pro obměnu uvařit ve vývaru.
6
Jarní cibulky a 2 stroužky česneku nakrájejte a orestujte na rozehřátých 2 lžících oleje.
7
Přidejte 150 g očištěných žampionů a poduste je 5 minut.Pak přidejte 150 g špenátu a nechte listy trochu zavadnout.
8
Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Servírujte kuskus na talíř s plátky voňavého vepřového, které ještě přelijte výpekem.
1
Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky.
2
Další 2 stroužky utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem. Předehřejte troubu na 180 °C.
3
Špičatým nožem udělejte do 1 kg vepřového masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku.
4
Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte 2 šalotky nakrájené na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
5
Kuskus připravte podle návodu na obalu nebo ho zkuste pro obměnu uvařit ve vývaru.
6
Jarní cibulky a 2 stroužky česneku nakrájejte a orestujte na rozehřátých 2 lžících oleje.
7
Přidejte 150 g očištěných žampionů a poduste je 5 minut.Pak přidejte 150 g špenátu a nechte listy trochu zavadnout.
8
Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Servírujte kuskus na talíř s plátky voňavého vepřového, které ještě přelijte výpekem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat recept zdravější
    Aby jídlo bylo odlehčenější, vynechte v receptu jíšku. Stačí rozmíchat mouku ve vodě a tím omáčku zahustit. K zahuštění můžete použít i bramborový škrob nebo vodu, ve které jste vařili bramborové noky. Smetanu na vaření můžete nahradit zakysanou smetanou. Omáčka získá lehce nakyslou svěží chuť.
  • Další inspirace na přípravu vepřové pečeně
    Pokud hledáte inspiraci na chutné vepřové pečeně, máme pro vás několik skvělých receptů. Začněte s Vepřovou pečení se zeleninou a ovocem z jednoho plechu, která je jednoduchá na přípravu a plná chutí. Dalším skvělým receptem je Vepřová pečeně s jablky, rozmarýnem a česnekem, která kombinuje sladké a slané chutě.

    Pro milovníky tradičních příloh zkuste Vepřovou pečeni s bramborovými noky, která je ideální pro rodinné obědy. Pokud máte rádi bylinky, určitě oceníte Vepřovou pečeni s rozmarýnem a tymiánem, která je plná aromatických chutí.

    A nakonec, pro něco opravdu speciálního, zkuste Vepřovou pečeni v medové marinádě, která je sladká a šťavnatá.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 36 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.