1
Troubu předehřejte na 170 °C a očistěte 250 g růžičkových kapustiček.
2
Kapustičky vložte do vroucí osolené vody a povařte 5 minut. Poté sceďte. Zbavte jádřinců 250 g jablek a pokrájejte je na měsíčky.
3
V pánvi rozpalte 3 lžíce oleje s 10 g másla a snítkou tymiánu. Přibližně 1 minutu na ní zprudka opékejte 700 g vepřové panenky z každé strany, osolte a opepřete.
4
Přendejte do zapékací misky, obložte jablky, růžičkovou kapustou, přidejte 3 lžíce javorového sirupu, osolte a opepřete. Podlijte výpekem a 150 ml bílého vína. Pečte 15 minut. Podzimní pečínka se může servírovat.
1
Troubu předehřejte na 170 °C a očistěte 250 g růžičkových kapustiček.
2
Kapustičky vložte do vroucí osolené vody a povařte 5 minut. Poté sceďte. Zbavte jádřinců 250 g jablek a pokrájejte je na měsíčky.
3
V pánvi rozpalte 3 lžíce oleje s 10 g másla a snítkou tymiánu. Přibližně 1 minutu na ní zprudka opékejte 700 g vepřové panenky z každé strany, osolte a opepřete.
4
Přendejte do zapékací misky, obložte jablky, růžičkovou kapustou, přidejte 3 lžíce javorového sirupu, osolte a opepřete. Podlijte výpekem a 150 ml bílého vína. Pečte 15 minut. Podzimní pečínka se může servírovat.