Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVoňavá krůtí prsíčka s jarním salátkem
Albert logoAlbert logo
  • Voňavá krůtí prsíčka s jarním salátkem

Voňavá krůtí prsíčka s jarním salátkem

Voňavá krůtí prsíčka s jarním salátkem
Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 80 g
  • Parmazán 1 plž
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Mix listových salátů 100 g
  • Ředkvičky 150 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Pažitka čerstvá 5 g
  • Citron 1 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Med 1 plž
  • Máslo 80 g
  • Parmazán 1 plž
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Mix listových salátů 100 g
  • Ředkvičky 150 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Pažitka čerstvá 5 g
  • Citron 1 ks

Příprava

1
V misce utřete 80 g másla s tymiánem ze třech snítek, prolisovaným stroužkem česneku, lžící strouhaného parmazánu, solí a pepřem. Omyté a papírovou utěrkou osušené maso potřete ochuceným máslem a přesuňte do pekáčku vymazaného lžící olivového oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 10 minut. Následně snižte teplotu na 200 °C a pečte ještě 15 minut.
2
Ve velké míse smíchejte 100 g salátu s červenou cibulí pokrájenou na tenké půlměsíčky, 150 g omytých a na tenké plátky pokrájených ředkviček a s hrstí čerstvého koriandru. Nastrouhejte 2 očištěné mrkve na tenké nudličky a smíchejte je s 5 g nadrobno pokrájené pažitky.
3
V misce promíchejte 4 lžíce citronové šťávy se 4 lžícemi pomerančové šťávy, 2 lžícemi olivového oleje, lžící medu, solí a pepřem. Polovinu zálivky promíchejte se salátem a zbylou polovinu s pažitkovou mrkví. Salát a pažitkovou mrkev servírujte s filírovaným krůtím prsem. Dopřejte si lehké jídlo nebo ho doplňte křupavou bagetkou a okouzlete každého hosta.
1
V misce utřete 80 g másla s tymiánem ze třech snítek, prolisovaným stroužkem česneku, lžící strouhaného parmazánu, solí a pepřem. Omyté a papírovou utěrkou osušené maso potřete ochuceným máslem a přesuňte do pekáčku vymazaného lžící olivového oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 10 minut. Následně snižte teplotu na 200 °C a pečte ještě 15 minut.
2
Ve velké míse smíchejte 100 g salátu s červenou cibulí pokrájenou na tenké půlměsíčky, 150 g omytých a na tenké plátky pokrájených ředkviček a s hrstí čerstvého koriandru. Nastrouhejte 2 očištěné mrkve na tenké nudličky a smíchejte je s 5 g nadrobno pokrájené pažitky.
3
V misce promíchejte 4 lžíce citronové šťávy se 4 lžícemi pomerančové šťávy, 2 lžícemi olivového oleje, lžící medu, solí a pepřem. Polovinu zálivky promíchejte se salátem a zbylou polovinu s pažitkovou mrkví. Salát a pažitkovou mrkev servírujte s filírovaným krůtím prsem. Dopřejte si lehké jídlo nebo ho doplňte křupavou bagetkou a okouzlete každého hosta.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.