1
Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy. Na plech vyložený pečicím papírem vsypte 180 g cukru tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Je důležité, aby okraje cukru nebyly rozsypané. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci zašlehávejte cukr do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar.Vezměte čistý štětec a namočte ho do potravinářské barvy. Cukrářský pytlík s kovovou otevřenou řezanou nebo hladkou špičkou zevnitř nabarvěte štětcem do tvaru proužků. Pusinkovou hmotu přendejte do cukrářského pytlíku. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Na papír stříkejte jednotlivé pusinky. Nechte je čisté nebo je posypte cukrovým zdobením. Ihned je vložte do trouby vyhřáté na 100 °C na horkovzduch a sušte 70 minut.Upečené vláčné pusinky poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Skladujte je nejlépe v plechové dóze, naplněné po okraj, aby uvnitř bylo co nejméně vzduchu. Takto uskladněné vám vydrží až měsíc, pokud nemáte doma mlsouny. Albert přeje sladkou dobrou chuť.