1
Troubu předehřejte na 180 °C. Čtyřiadvacetimístnou formu na minimuffiny vyložte papírovými košíčky a mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a solí. Máslo a čokoládu dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou (nesmí se dotýkat dna mísy). Míchejte, aby se čokoláda rozpustila a získali jste krásně hladkou směs. Odstavte a nechte mírně zchladnout. Pak ke směsi přisypte cukr a ručním elektrickým šlehačem šlehejte asi 3 minuty. Poté po jednom přidávejte vejce a dbejte, aby se každé dokonale zašlehalo. Přidejte vanilkový extrakt. Snižte rychlost na nejmenší a pomalu přisypávejte moučnou směs. Vzniklé těsto rozdělte do připravených košíčků ve formách. Pečte asi 18 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte zchladnout, pak vyklopte z forem a nechte zcela vy-chladnout. Udělejte polevu: mléko vlijte do rendlíku, vsypte levanduli a pomalu přiveďte k varu. Ihned sejměte a nechte 10 minut stát. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste odstranili levanduli. Vmíchejte cukr, promíchejte, abyste získali hladkou směs. Tu pak obarvěte do lehce fialova. Polevou přelijte muffiny – jejich vyběhlé vršky případně seřízněte nožem. Dortíčky ozdobte jedlými květy.