1
Vinnou klobásu vymačkejte ze střívka do mísy, přidejte 1 vejce, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a nastrouhané jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
2
Listové těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm.
3
Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
4
Předehřejte troubu na 220 °C.
5
Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech.
6
Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.
1
Vinnou klobásu vymačkejte ze střívka do mísy, přidejte 1 vejce, strouhanku, víno, nasekanou šalvěj a nastrouhané jablko. Směs osolte, opepřete a 30 minut nechte chladit.
2
Listové těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na obdélník o rozměru 42 × 10 cm.
3
Klobásovou směs rozložte podélně doprostřed obdélníku. Okraje potřete prošlehaným vejcem a směs do těsta zabalte. Nechte 10 minut chladit.
4
Předehřejte troubu na 220 °C.
5
Ostrým nožem nakrájejte váleček na 14 kousků a rozložte je na plech.
6
Potřete je vajíčkem, ozdobte šalvějovým lístkem, solí a pečte 15 minut dozlatova.