1
Celé brambory vařte ve slupce 30 minut nebo dokud nejsou zcela měkké. Pak je sceďte a nechte chvilku vystydnout, oloupejte a rozmačkejte. Vmíchejte k nim máslo, vroucí smetanu i mléko a našlehejte do kaše. Přidejte křen a dochuťte solí a pepřem.
2
Mezitím pokrájejte klobásu na 10 kousků dlouhých vždy 20 cm a všechny stočte do šneka. Každý opatrně propíchněte špejlí a z obou stran obalte v hladké mouce. Klobáskové šneky osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou máslem a posypané petrželkou.
3
TIP: Místo špejlí můžete použít větvičky aroma tického rozmarýnu.
1
Celé brambory vařte ve slupce 30 minut nebo dokud nejsou zcela měkké. Pak je sceďte a nechte chvilku vystydnout, oloupejte a rozmačkejte. Vmíchejte k nim máslo, vroucí smetanu i mléko a našlehejte do kaše. Přidejte křen a dochuťte solí a pepřem.
2
Mezitím pokrájejte klobásu na 10 kousků dlouhých vždy 20 cm a všechny stočte do šneka. Každý opatrně propíchněte špejlí a z obou stran obalte v hladké mouce. Klobáskové šneky osmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte společně s kaší maštěnou máslem a posypané petrželkou.
3
TIP: Místo špejlí můžete použít větvičky aroma tického rozmarýnu.