1
V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
2
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
3
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
4
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
5
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
6
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.
1
V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
2
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
3
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
4
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
5
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
6
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.