Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam
Albert logoAlbert logo
  • Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Tyto nadýchané bochánky mohou trochu připomínat české kynuté knedlíky, a tak se nemusíte bát jejich přípravy, i když na první pohled může vypadat trochu složitěji. S originálními surovinami z Albertu budou mít zcela autentickou vietnamskou chuť. Recept vystačí na 12 knedlíčků.
Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Vietnamská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mouka hladká 250 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Droždí sušené 1 člž
  • Voda 120 ml
  • Nudle rýžové 60 g
  • Vejce křepelčí 12 ks
  • Houby jidášovo ucho 1 hrs.
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sojová omáčka 3 plž
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Rybí omáčka 2 plž
  • Rýžový ocet 1 člž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Pepř
  • Mouka hladká 250 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Droždí sušené 1 člž
  • Voda 120 ml
  • Nudle rýžové 60 g
  • Vejce křepelčí 12 ks
  • Houby jidášovo ucho 1 hrs.
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Zelí bílé 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sojová omáčka 3 plž
  • Limetková šťáva 2 plž

Příprava

1
V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
2
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
3
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
4
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
5
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
6
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.
1
V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
2
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
3
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
4
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
5
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
6
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.