Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVianočná kapustnica so sušenými slivkami a klobásou
Albert logoAlbert logo
  • Vianočná kapustnica so sušenými slivkami a klobásou

Vianočná kapustnica so sušenými slivkami a klobásou

V Česku žije řada česko-slovenských domácností, tak proč letos nezvolit tradiční vánoční polévku od našich sousedů. Slovenská verze zelné polévky překvapí svou bohatou a plnou chutí
Vianočná kapustnica so sušenými slivkami a klobásou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Polévka

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Klobása papriková 1 ks
  • Uzené maso 300 g
  • Voda 3 l
  • Švestky sušené 60 g
  • Zelí kysané 400 g
  • Houby sušené 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Pepř celý 4 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Pepř
  • Sůl
  • Klobása papriková 1 ks
  • Uzené maso 300 g
  • Voda 3 l
  • Švestky sušené 60 g
  • Zelí kysané 400 g
  • Houby sušené 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Pepř celý 4 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Petrželka čerstvá 2 snít.

Příprava

1
Omyté uzené maso dejte vařit do hrnce s vodou.
2
Po 20 minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí, lák uchovejte na dochucení. Přidejte sušené švestky, předem namočené sušené houby, cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nakrájenou větší klobásu, kuličky pepře, nové koření, bobkový list a mletou papriku. Vařte na mírném ohni 90 minut.
3
Po uvaření maso vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte na kousky. Nakrájené maso vraťte do polévky.
4
V misce promíchejte smetanu s moukou, za stálého míchání pomalu vlijte do polévky a krátce provařte.
5
Polévku dochuťte solí, pepřem a lákem. Posypte nasekanou petrželkou.
1
Omyté uzené maso dejte vařit do hrnce s vodou.
2
Po 20 minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí, lák uchovejte na dochucení. Přidejte sušené švestky, předem namočené sušené houby, cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nakrájenou větší klobásu, kuličky pepře, nové koření, bobkový list a mletou papriku. Vařte na mírném ohni 90 minut.
3
Po uvaření maso vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte na kousky. Nakrájené maso vraťte do polévky.
4
V misce promíchejte smetanu s moukou, za stálého míchání pomalu vlijte do polévky a krátce provařte.
5
Polévku dochuťte solí, pepřem a lákem. Posypte nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.