1
Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
2
Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
3
Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
4
V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
5
Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.
1
Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
2
Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
3
Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
4
V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
5
Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.