Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový řízek s celerovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový řízek s celerovým salátem

Vepřový řízek s celerovým salátem

Vepřový řízek s celerovým salátem
Snadné
31-45 minut
5/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Majonéza 100 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Kyselé okurky malé 4 ks
  • Kapary 1 plž
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Sůl
  • Vepřové kotlety s kostí 4 ks
  • Celer 400 g
  • Pepř
  • Mouka hladká
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 140 g
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Olej slunečnicový
  • Citron
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Majonéza 100 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Kyselé okurky malé 4 ks
  • Kapary 1 plž
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Sůl
  • Vepřové kotlety s kostí 4 ks
  • Celer 400 g
  • Pepř
  • Mouka hladká
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 140 g
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Olej slunečnicový

Příprava

1
Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
2
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
3
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.
1
Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
2
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
3
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.