1
Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
2
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
3
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.
1
Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
2
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
3
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.